Dan Brown: A Da Vinci-kód

2021. október 10. 11:28 - DFMVK2

Középiskolások ajánlják

A Da Vinci-kód · Dan Brown · Könyv · MolyDan Brown műve méltán világhírű. Könyvét a Da Vinci-kódot a világon több, mint 32 millió példányban adták el a könyvesboltokban. A legtöbb folyóirat, magazin kritikus elismerően nyilatkozik róla: „Tökéletes nagyágyú…lelkesítően agyas thriller”. – The New York Times.

A történet alapja nem túl bonyolult. Éppen Párizsban tartózkodik Robert Langdon, a Harvard Egyetem szimbólumkutatója. Őt riasztják fel álmából egy késő esti órán, mivel meggyilkolták a Louvre idős kurátorát a múzeumban. A könyv csak eddig tűnik szokványosnak, általánosnak. Ugyanis a kurátor teste mellett érthetetlen kódot találtak a helyszínelő rendőrök. Ehhez hívják segítségül Robertet, valamint a párizsi rendőrség egyik kriptográfusát, Sophie Neveut. A nyomozás most kezdődik el igazán, az izgalmak fokozódnak. Mit akart életének utolsó percében a kurátor? Miért tekintette Sophie személyes ügyének a nyomozást? Miért vezették félre a párizsi rendőröket is? Miért viselkedik gyanúsan a párizsi rendőrfőkapitány, Bezu Fache? Hogyan kapcsolódik a történethez az ókori szent Grál? És főleg, hogy tudta Leonardo Da Vinci műveiben a választ a kurátor üzenetére, hiszen 500 évvel korábban élt? És még számos további izgalmas kérdésre kap választ az, aki elolvassa ezt a nagyszerű könyvet. 

A Da Vinci-kód villámgyors, intelligens részletek sokasága, és alapos kutatások hitelesítik, hiszen a könyv legtöbb információja valós, történelmi tény. Az első oldaltól a váratlan befejezésig Dan Brown bestsellerszerző már megint mesterien bonyolítja a történetet. 

A könyv 2003-as megjelenését követően a téma érdekességének, szövevényességének köszönhetően Ron Howard rendezésében a regény megfilmesítésre került, melyet a mozik három évvel később, 2006 májusában mutattak be nagy sikerrel. 

A könyv világsikert aratott, ahogy a filmet is több millióan nézték meg a világon. A különböző televízió csatornák a mai napig rendszeresen műsorra tűzik az alkotást. 

Aki nem ismeri a történetet, annak mindenképp előbb a mű elolvasását javaslom nemtől, korosztálytól függetlenül, így a film egy már ismert sztorihoz fog további vizuális élményt nyújtani. 

Jó szórakozást hozzá! 

Írta: Zsombor

 

Ha az ajánló felkeltette a figyelmedet, akkor a könyvet és a filmet is megtalálod könyvtárainkban is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr4816716390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása