Agatha Christie: Gyilkosság az Orient Expresszen

2022. szeptember 06. 15:12 - DFMVK2

Középiskolások ajánlják

Könyv Gyilkosság az Orient Expresszen Agatha ChristieAgatha Christie a krimi koronázatlan királynője. Méltán érdemelte ki ezt a nevet, hiszen a Biblia és Shakespeare könyvei után az ő könyveit adták ki a világon a legnagyobb példány számban. Regényein kívül irt novellákat, színdarabokat. Sőt még álnéven is irt regényeket. Kötetei 1930-tól jelentek meg Magyarországon, és a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek. Könyvajánlóm témájának a Gyilkosság az Orient Expresszen című detektív regényét választottam .

Az írónő legismertebb műve, ami meghozta számára a hírnevet. Hercule Poirot talán legrejtélyesebb esetét dolgozza fel. 

A gyilkosság az Orient Expresszen történik. A főhős, Poirot egy véletlennek köszönhetően kerül a vonatra. A járaton különböző származású, rangban eltérő emberek utaznak. A történet során azonban kiderül, hogy egy valami mégis összeköti őket. A regény népszerűségét talán annak is köszönheti, hogy az évszázad brutális bűnügynek nevezett gyermekgyilkosságot a "Lindbergh bébi elrablását" dolgozza fel. 

De vajon milyen kapcsolat köti az utasokat a meggyilkolt személyhez? Ki lehet a gyilkos, kinek állhatott érdekében a szőrnyű tett? Poirot izgalmas nyomozásba kezd, és mire a vonat megérkezik az állomásra, mindenre fény derül.

A történet rendkívül csavaros, a feszültség oldalról oldalra nő, a befejezés váratlan és meglepő. Azon könyvek közé tartozik, ami nehezen tehetők le. Végig fenntartja az olvasó figyelmét.

A történetet népszerűségének köszönhetően többféleképpen feldolgozták, filmek, színpadi művek, rádiójátékok sőt még számítógépes játék is készült belőle.

krimik.jpgBátran ajánlom minden krimi kedvelőnek. Garantálom, hogy a könyv elolvasása után az írónő többi regényéhez is kedvet kapsz. 

A képen a saját Agatha Christie könyvgyűjteményem látható:

 

Készítette: Dilen 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr4717925355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása