Erősítsük az immunrendszerünket!

2020. szeptember 11. 14:13 - DFMVK2

Az immunrendszer erősítésére folyamatosan szükség van. A szervezet ellenálló képességét egész évben “támadhatják” gombák, baktériumok és vírusok. Naponta százával kerülünk kapcsolatba mikroorganizmusokkal, ám, ha a szervezet felkészült, akkor ezek az apró dolgok nem okoznak gondot, kiszűrésre kerülnek. Ha stresszes időszakot élünk, vizsgázunk, intenzív és rendszeres sportot folytatunk, nem pihenjük ki magunkat, vagy betegségből lábadozunk, esetleg emberekkel zsúfolt helyeken tartózkodunk a nap nagy részében, az még az erős immunrendszert is kikezdheti. 

Az életmód tehát az elsődleges tényező, ami az immunrendszer működését befolyásolja. Ide tartozik a táplálkozásunk éppúgy, mint a hangulatunk. Egy kiegyensúlyozott, pozitív gondolkodású, boldog ember sokkal nehezebben betegszik meg, ill. hamarabb küzdi azt le. (Forrás)

      

  Könyv: Hogy ne halj meg (Michael Greger - Gene Stone)  

            

 

Szeretet gyógyítás csodák | Édesvíz WebáruházDr. Siegel saját onkológusi életútjának és több évtizedes tapasztalatainak tükrében, betegei történetén keresztül és tudományos kutatások megerősítő adatainak fényében győz meg minket arról, amit tanítványainak is hangsúlyosan igyekszik átadni: léteznek csodás gyógyulások!

A kötet rávilágít arra, hogy az orvostudomány diadalmas és gyors fejlődése elfeledtette a lelki tényezők jelentőségét, az ember saját gyógyító potenciálját. A számok azonban magukért beszélnek; a küzdő betegek 75%-a túlél, míg a beletörődők mindössze 22%-ban gyógyulnak meg.

Az élethez, annak minden nehézségéhez pozitív módon viszonyuló betegek képesek mozgósítani a „szuperintelligenciát”, amely a mindünkben létező belső erő, az életben maradást és életre irányulást szolgálja – írja Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus az Előszóban, majd hozzáteszi: –

Dr. Bernie S. Siegel onkológus sebészprofesszor könyve gyökeresen megváltoztatja azt, ahogy eddig a gyógyulásról gondolkodtunk. A feltétel nélküli szeretet a legerősebb támogatója az immunrendszernek!

 

Tudjunk meg többet testünk működéséről:

 

            

  

Könyv az immunológiáról: "A csodálatos immunrendszer: így védelmezi testünket"  

A Japán Immunológiai Társaság által összeállított és a Magyar Immunológiai Társaság által közzétett könyv közérthetően mutatja be - akár fiatalabbak számára is - immunrendszerünk működését.

 

A vitamin és tápanyagbevitel mellett a energetizáló életérzéseknek is fontos szerepük van:

Hogyan élhetünk ilyen alacsony energiaszinten?

Brendon Burchard napjaink egyik legsikeresebb személyiségfejlesztő trénere támadást indít a fásult, középszerű, túlterhelt és stresszes élet ellen. Súlyos autóbalesete után rájött, három kérdést érdemes lenne gyakrabban feltennünk magunknak: Éltünk-e? Szerettünk-e? Számítottunk-e?

Saját élettapasztalata és tanácsadói munkája alapján meggyőzően fejti ki, hogyan aktivizálhatjuk a bennünk rejlő tíz motiváló elemet, amely energiát ad, hogy ne pusztán leéljük az életünket, hanem valóban élvezzük minden pillanatát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr1216196326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása