Barátnőm, Bori...

2023. március 06. 15:51 - DFMVK2

Liane Schneider Barátnőm, Bori sorozata egy óvodás kislány életének történésein keresztül segít eligazodni a kicsiknek a világban. Az egészségfejlesztéssel, egészséggel, testtudattal kapcsolatos információkat hasznos már az óvodás korú gyermekeknek is továbbadni, mert minél korábban ismerkednek meg ezekkel az ismeretekkel, annál hamarabb kialakulnak az ezzel kapcsolatos jó szokások náluk. Az alábbi könyvek közös nézegetése segítheti a gyermekekben lévő félelmek feloldását is. 


 moly.hu borító Egyik este Bori felfedezett egy apró, barna pöttyöt az egyik fogán. Anya szerint ezzel fogorvoshoz kell menni. Ez bizony nem hangzott jól. Ráadásul az óvodában Misi azt mesélte a kislánynak, hogy a fogorvosnál a lyukas fogakat igazi fúróval fúrják ki. De szerencsére Anya is elkíséri Borit, és a végén kiderül: a fogorvosnál tett látogatás nem is félelmetes, hanem inkább izgalmas dolog.

  

Liane Schneider - Annette Steinhauer - Bori és a fogtündér - Barátnőm, Bori 34.

Ajjaj, itt valami mozog! Bori azt érezte, hogy az egyik tejfoga meglazult, és ez bizony azt jelentette, hogy hamarosan ki fog esni!. Izgatottan várta, de a fog csak nem akart kipottyanni. Az óvodában a többiek különféle történeteket meséltek, és tanácsokat adtak, de Bori foga mégis egy váratlan pillanatban esett ki. 

 

 moly.hu borító

Bori nem érezte jól magát: fájt a torka, egyfolytában tüsszögnie kellett és már a kedvenc étele sem ízlett igazán. Mivel Anyának továbbképzésre kellett utaznia, hármasban maradtak otthon Apával és a kistestvérével, Jakabbal. Ráadásul Bori estére még be is lázasodott! Szerencsére, Apa tudta, mi a teendő ilyenkor. Elmentek orvoshoz, és Nagyi is átjött segíteni, hogy Bori minél előbb meggyógyuljon. 

 

Liane Schneider - Bori a gyerekorvosnálMielőtt Bori vizsgálatra megy a gyerekorvoshoz, nagyon izgatott.
Még a gyomra is összeszorul egy kicsit. Mire számíthat?
Mi lesz, ha az orvos nem lesz kedves vele?
Ebben a könyvben minden a gyerekorvosnál tett látogatásról szól:
 - Mi az az állapotfelmérés?
 - Miért néz bele az orvos Bori fu¨lébe?
 - Mi történik, ha eltörik a karunk?
 - És mi rejtőzik az orvosi táskában?

 

Liane Schneider - Eva Wenzel-Bürger - Bori kórházba kerül - Barátnőm, Bori 16. 

Bori eltöri a lábát, és kórházba kerül. Milyen jó, hogy Anya is ott lehet vele! Hamarosan Bori már egyáltalán nem fél az orvosoktól, a röntgentől, sőt még a vérvételtől sem. Ráadásul a kórházban még egy új barátot is szerez... 

 

 

- - Bori orvoshoz megy

 

Bori orvoshoz megy, pedig egyáltalán nem is beteg! Ahogy minden gyerek, úgy ő is az évente egyszer szokásos kivizsgálásra indul. Kezdetben minden olyan félelmetesnek tűnik, de aztán kiderül, ezúttal igazán izgalmas dolgok várnak rá. Hogy mi minden történik Borival a doktor bácsi rendelőjében, arról szól ez a történet.

 

Liane Schneider - Bori és a kistestvér - Barátnőm, Bori 3.

 

 

Anya pocakja napról napra egyre nagyobb. Hamarosan kiderül, miért: Borinak kistestvére születik! A történet arról szól, hogyan lesz Boriból nagytestvér - olvassa szeretettel minden egyke és minden testvér.

 

Liane Schneider - Bori szobatiszta lesz - Barátnőm, Bori 42.

 

Bori már nem szeretne pelenkát hordani. Ezért Anyával elmennek bilit venni. Az elején még nem sikerül Borinak mindig elérni a biliig vagy a vécéig, amikor pisilnie kell, de Anyu és Nagypapa nagyon megértők. Mindenki csak bátorítja Borit, hogy menni fog ez idővel! És hamarosan sikerül is. Mert valójában nem is olyan nehéz dolog ez a bilizés.

  

Könyv: Bori mindent tud a testről (Liane Schneider - Annette Steinhauer)

 

Honnan tudom, hogy valami puha? Miért ver a szívem néha olyan gyorsan? Melyik csontom látszik? Miért kell pukiznom? Miért szédülök el, ha pörgök? Miért van szükségem evés közben az orromra? Mit csinál a kisbaba az anyukája hasában?

Alapismeretek a testről, az érzékszervekről, izgalmas kihajtható képekkel

 

A Barátnőm, Bori sorozatot a Manó könyvek kiadó jelenteti meg. A fenti leírásokon kívül érdemes megnézni a többi kötetet is, milyen további történetekkel tudna azonosulni gyermekünk, amiről megkönnyítheti a beszélgetést a könyv.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr5418065370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása