Olvasóink ajánlják XII.

2022. december 15. 09:31 - DFMVK3

# >>> Olvasóink ajánlották

Kiadó: Kossuth (2017)
Oldalszám: 288
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: 613 W 70 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

(19. legjobb életmód könyv a molyok értékelése alapján)

Egyre ​többször halljuk, hogy Dánia a világ legboldogabb országa. Mi lehet a dánok titka, ami a legboldogabb nemzetté teszi őket? Meik Wiking, a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója többéves munkája során arra jutott, hogy a válasz nem más, mint a hygge.
Ezt a kifejezést fordították már a meghittség művészetének, a lélek otthonosságának és a megnyugtató környezet élvezetének is, ám ahhoz, hogy valóban megértsük ennek a különleges életérzésnek a lényegét, néhány kifejezésnél többre lesz szükségünk.
Ennek a gyönyörű és inspiráló könyvnek a segítségével lépésről lépésre sajátíthatjuk el a hygge – és általa a boldogság – titkát: megtudhatjuk, milyen szerepet játszanak ebben a fények, a jó ételek, a társas kapcsolatok, a karácsony vagy éppen az öltözködés.
A rengeteg érdekes információ és összefüggés mellett a gazdagon illusztrált kötet gyakorlati tanácsokkal (konkrét példákkal, receptekkel, ötletekkel) is szolgál, melyek segítségével bárki könnyedén belecsempészheti a hygge elemeit a mindennapjaiba.

*****

Kiadó: Taramix (2019)
Oldalszám: 244
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: 613 M 49 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Lazíts! ​Fogd vissza magad. Higgadj le. Ne kapkodj és ne rohanj. – így szól a lajhárok bölcsessége. Kimerítő az a végtelen nyomás, amit a különféle életmód-útmutatók – a hyggétől a lykkén át a lagomig – a vállunkra helyeznek: legyünk boldogabbak, éljünk jobban, aludjunk mélyebben, együnk tudatosabban… De itt az új életstílus-trend, ami tökéletes ellenszert kínál – üdvözöljük a lajhár évében.
A lajhárok igazán figyelemreméltók. Szemlélődő, nyugodt lények, akik ellenállnak a versenynek, a társadalom szüntelen nyomásának, hogy produktívabbak legyenek, és nem érdekli őket, hogy mit mutat fitnesz-aktivitásmérőjük. Nem is létezhet jobb kabala a Lazítsunk! mozgalom számára, mint az elragadó, szeretni való lajhár.
Könyvünket olvasva élvezheted a lajhárok csak-lassan bölcsességét, beleértve az alvással (többet ér, mint egy 6 órás futás), az étkezéssel és a „testmozgással” (a lajhárok a lassú evés és a jóga igazi úttörői), valamint a munkával (tudtad, hogy a lusta embereknek magasabbak az IQ-juk?), a családi élettel és a szerelemmel kapcsolatos tanácsokat. És mindezt sok-sok humorral!
Ez a ragyogó könyv a produktivitással kapcsolatos mítoszok eloszlatásával megerősíti, hogy minden rendben van azzal, ha Te is egy „lajhár” vagy.

*****

+1

Kiadó: Könyvmolyképző (2020)
Oldalszám: 328
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: B 69 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

A ​hygge tökéletes receptje idén ősszel: készíts egy forró csokoládét, burkolózz be egy takaróba, és olvasd ezt a szívmelengető könyvet.

Idén ősszel rosszul állnak a dolgok Yulethorpe-ban. Hideg van, esik az eső, és vigasztalanul szürke az ég. Az utolsó üzlet a főutcán – egy bájos kis játékbolt – épp most csukta be örökre az ajtaját. És ekkor megérkezik Clara Kristensen.
Clara nem nézheti tétlenül, hogy ez a szép kisváros elveszítse a szívét, úgyhogy nekigyürkőzik, és munkához lát. A dolgok jól alakulnak, amíg Joe, a tulajdonos fia vissza nem tér Yulethorpe-ba, hogy kiderítse, mi zajlik a családi vállalkozásban. Joe Fontos és Elfoglalt Ember a Cityben, és teljesen meg van róla győződve, hogy Clara valami rosszban sántikál.
Clara be akarja bizonyítani Joe-nak, hogy az élet jobb is lehet, úgyhogy felvállalja az újabb kihívást: képes-e segíteni egy munkamániás emberen, aki hajnali háromkor még e-mailekre válaszol? Képes-e rá Joe, hogy megtanulja értékelni a lassúbb, boldogabb, hygge dolgokat az életben… és esetleg még szerelmes is lehet?

"Rosie Blake csodásan mulatságos"
(Heat)

"Egyszerűen kitűnő"
(Fabulous Magazine)

"Kacagtató"
(Hello)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr3717899947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása