Karácsonyváró ötletek 5.

2020. december 15. 18:15 - DFMVK2

Harmóniában

 Az ünnepi előkészületek időszaka elég zaklatott lehet: munka mellett az ajándékok beszerzése, nagytakarítás, szervezés, ünnepi menü összeállítása, csomagolás... Fontos lenne, hogy közben kikapcsolódjunk, törődjünk magunkkal, hogy ne kimerülten "essünk be a fa alá".

Néhány ötlet arra, hogyan töltődjünk fel: Vegyünk példát olyanoktól, akik nehéz körülményeket legyőzve, az akarat erejét megmutatva találták meg a kiegyensúlyozott lelkiállapot titkát. Nézzünk körül a világban, mások hogyan teremtik meg a lelki békéjüket (hygge, fika, sisu, lagom...). Készítsünk gyógyteákat, forralt bort, forró csokit, ismerkedjünk a latte arttal. Használjunk aromás fűszernövényeket (fahéj, szegfűszeg, gyömbér...) Dobjuk fel magunkat saját készítésű édességekkel. Használjunk a lakásban illóolajokat, füstölőt, gyertyákat. Ismerjünk meg lazító technikákat. Olvassunk beszélgetéseket olyan személyekkel, akik a szellemi élet magas szintű képviselői. Hallgassunk (karácsonyi) zenét. Próbáljuk ki a természetes szépségápolást, saját előállítású készítményekkel. Persze az otthonunk rendbetételével is foglalkozhatunk, így lesz teljes a harmónia kívül - belül, de a hangsúly azon legyen, hogy jó hangulatban érjünk el az ünnepig. 

A fenti témákhoz ajánlunk állományunkból:

         

      

        

         

            

         

        


A gyógynövények mindenre megoldást kínálnak, legyen szó sebgyógyításról, szorongásoldásról, feszültségcsökkentésről, az álmatlanság leküzdéséről vagy immunrendszerünk megerősítéséről. Vicky Chown és Kim Walker elismert gyógynövényszakértők, akik a modern kutatásokat és a holisztikus szemléletet ötvözik egyedülálló kötetükben, miközben bemutatják a gyógynövénygyűjtés és -feldolgozás ősi praktikáit és azt, hogy a gyógynövények miként hatnak a szervezetünkre.
A kötetben szereplő, otthon is könnyen elkészíthető receptek segítségével biztonságos és könnyen kezelhető házipatikát alakíthatunk ki, amelyben szükség esetén minden gondunkra megtalálhatjuk a gyógyító balzsamot, olajat, tinktúrát, teát, krémet, ecetet vagy szirupot. (F)

 

A könyv 40 illóolajat mutat be részletesen. Ismerteti:  a növényt, amelyből az olajat nyerik; az illóolaj terápiás és spirituális hatásait (fájdalomcsillapító, immunerősítő, sebgyógyító, léleknyugtató stb.); melyik más illóolajokkal társítható; hogyan használhatjuk biztonságosan.
Mindegyik illóolajhoz egy-egy ötlet is tartozik, hogyan készíthetünk magunk is masszázskeverékeket, nyugtató teát, pezsgőfürdőt, füstölőt vagy akár vegyszermentes padlóápolót. (F)

 

         

           

         

          Könyv: Szépségápolás otthon (Fási Katalin)

Az Öröm könyvében a két Nobel-békedíjas spirituális vezető, Őszentsége, a Dalai Láma és az emberjogi aktivista, Desmond Tutu érsek beszélgetései olvashatók. A beszélgetések témája: az öröm.

Út a végtelenbe: beszélgetés az élet fordulópontjairól Böjte Csabával.

Az égről és a földről: Ferenc pápa és Abraham Skorka rabbi, a Buenos Aires-i Latin-Amerikai Rabbiképző Szeminárium vezetője, régi jó barátok. Az égről és a földről egy elmélyült beszélgetéssorozat eredménye.

      

 

Karácsonyi dalok CD-n

          

         

         

            

  

A borítóképekre kattintva információk olvashatók a dokumentmok tartalmára vonatkozóan, és a katalóguson keresztül lefoglalhatók .

 

További karácsonyra hangoló bejegyzéseink ITT olvashatók.

Szorongásoldással, sztresszkezeléssel kapcsolatos posztunk ITT olvasható 

 

Fotó fent: monicore képe a Pixabay -en. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr4216340604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása