Könyvtár a küszöbön

2020. november 11. 16:08 - DFMVK2

Bár a 484/2020. (XI.10.) Kormányrendelet alapján a könyvtár tereibe olvasó most nem léphet, ennek ellenére szolgáltatásaink többsége továbbra is igénybe vehető. Az alábbiakban ezek megkönnyítésére adunk javaslatokat.

KÖLCSÖNZÉS

 

 A könyvek kiválasztása könyvajánlók segítségével:

 

A HONLAPon és a DEÁK-BLOGon is rendszeresen teszünk közzé könyvajánlókat. A honlapon minden hónapban az elmúlt időszakban beszerzett új könyvekből válogatunk, a blogon pedig tematikus könyvajánlókat közlünk. Ezek mind olyan könyvek, amelyek megtalálhatók a könyvtár állományában. (Az ajánlóban lévő boríróképre kattintva az is látszik, hogy aktuálisan a könyvtárban van-e az adott  könyv, vagy kölcsönzésben.)

 

 

  

Ha egy Ön által elolvasni kívánt könyvről szeretné tudni, hogy megvan-e a könyvtárunkban, akkor a KATALÓGUSban lehet erről tájékozódni. A katalógus használatát mutatja be az alábbi videó:

 

Ha Ön bejelentkezik a honlapunkon keresztül az OLVASÓI ÁLLAPOT felületre, vagy a katalóguson keresztül, akkor a könyvtárban éppen bent lévő könyvekre FOGLALÁSt tehet, vagy a kölcsönzésben lévő könyveket ELŐJEGYEZHETI. Továbbá az Önnél lévő könyvek lejárai határidejét HOSSZABBÍTANI is tudja.

 (A bejelentkezéshez a fenti videóban és a honlapunkon is segítséget nyújtunk.)

 

 

 

 

Bár a videóban utalunk arra hogyan lehet az egy sorozatba tartozó köteteket vagy a többkötetes műveket, azok sorrendjét megtalálni, de ebben nagy segítséget jelenthet a moly.hu is.  

Például:

 

 

  

 

A könyveken kívül EGYÉB DOKUMENTUMTÍPUSOK kölcsönzésére is lehetőség van: 

A folyóiratokból 5 darab 10 napra kölcsönözhető. Továbbá CD-k (zenei anyagok, hangoskönyvek, gyermekeknek mesék, dalok, stb.) és DVD-k is kölcsönözhetők

 

A KÖLCSÖNZÉSRE VONATKOZÓ IGÉNY ELJUTTATÁSA A KÖNYVTÁRBA

 

A honlapon található az online könyvfoglaló felület, amelynek segítségével leadhatja kérését.

Akinek nem áll rendelkezésére internet, ők telefonon is leadhatják kérésüket: 

                     Felnőtt olvasószolgálat:  92/ 310-821

                     Gyermekkönyvtár:          92/310-824 

A fentieken kívül a kéréseket az olvszolg@dfmk.hu email-címre is lehet küldeni.  

Amikor összeállítottuk a csomagot, akkor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, és egyezteti a könyv vagy könyvcsomag átadásának időpontját. 

 

IRODALOMKUTATÁS

 

Tájékoztató könyvtárosaink továbbra is végeznek irodalomkutatást. Áttekintjük egy-egy téma szakirodalmát, de nemcsak saját könyvtárunk gyűjteményére építünk, hanem adatbázisokat és internetes adatforrásokat is használunk. A keresés eredményéről listát készítünk. A listán könyvek mellett cikkek és elektronikus dokumentumok is szerepelhetnek. Az irodalomkutatás időigényes, eredményére olykor pár napot várni kell.

Az irodalomkutatásra vonatkozó kéréseket az olvszolg@dfmk.hu email-címre lehet küldeni.

 

A nyitvatartási időre, a biztonsági előírásokra és egyéb aktuális információra vonatkozóan kérjük kísérjék figyelemmel honlapunkat.

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: hasznos infó

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr2116282124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása