Győzzük le a szorongást!

2020. november 20. 16:19 - DFMVK2

A jelenlegi járványhelyzetben egyre többen küzdenek szorongással, a híreket figyelve egyre stresszesebbek vagyunk. Erről a jelenségről "A járvány az életünket szinte minden téren megváltoztatja, mondja a pszichiáter" címmel olvashatunk egy beszélgetést a ZAOL oldalán dr. Gedeon Zoltánnal.

Nagyon sok módszer fellelhető a szorongás leküzdésére a testedzéstől a meditációs gyakorlatokig, a gyógyteák és illóolajok használatától a kikapcsolódás és pihenés minden formájáig. Könyvtárosként természetesen különösen javasoljuk az olvasást. Lélekemelő, megnyugtató, örömre késztető történetek éppúgy választhatók, mint azok, amelyek, egy másik világba repítenek vagy elgondolkodtatnak bennünket. De vannak, akiket az izgalmas történetek kapcsolnak ki, esetleg a szakmájukkal kapcsolatban foglalkoztatja őket egy téma, és ennek szakirodalmában mélyülnek el. Hobbitevékenységeinkhez is ihletet meríthetünk a könyvekből.

Mostanában több időt töltünk otthon, mint amennyit korábban. Ezt az időt jól kell felhasználnunk - a saját lelki jólétünk érdekében. Elővehetünk olyan könyveket, amiket már régóta szerettünk volna elolvasni (vagy újraolvasni), de mindig halogattuk. Olvashatunk olyan könyveket, amik segítenek a személyiségünket formálni, dolgozhatunk önmagunk újraalkotásán. 

Az alábbi ajánlóban olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek a stresszkezelésről, a szorongás legyőzéséről szólnak. Arról, hogyan tudunk tartósan változtatni az ezekre adott válaszreakcióinkon, és megtanulhatjuk, hogy a zavaró körülmények által túlterhelt idegrendszert hogyan nyugtassuk le. 

           

                               

          3

               

        

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr916292424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása