Január: Skandináv krimi könyvajánló

2023. január 18. 10:15 - DFMVK3

Dánia

Kiadó: Animus (2022)
Oldalszám: 392
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: A 23 >> megtekintés a katalógusban

Tartalom:

A koppenhágai rendőrség gyilkossági csoportjának vezetője, Marcus Jacobsen évtizedek óta képtelen elfelejteni egy kisfiú tragikus halálát. Amikor a gyerek édesanyja 2020-ban véget vet az életének, Marcus a legjobb nyomozójához, Carl Mørckhöz fordul, és megkéri, hogy csapatával vizsgálja meg újra a rég lezárt esetet. Carl, Rose, Assad és Gordon hamarosan szövevényes bűncselekmények nyomára bukkan. A korábban balesetnek vagy öngyilkosságnak elkönyvelt ügyeknek van egy furcsa, közös vonása, amely a nyomozók feltevése szerint sorozatgyilkosra utal. És ha igaz a sejtésük, akkor hamarosan üt a következő áldozat utolsó órája!
A Q-ügyosztály felveszi a harcot az idővel és a világjárvány által rájuk kényszerített korlátozásokkal, hogy megakadályozzanak egy újabb borzalmas gyilkosságot.

*****

Finnország

Kiadó: Animus (2022)
Oldalszám: 384
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: A 23 >> megtekintés a katalógusban

Tartalom:

Eliel Zetterborgot, a RealEst nagyvállalat vezérigazgatóját meggyilkolták előkelő helsinki otthonában. A lakásban betörés nyomait nem találják, és az egyetlen nyom egy halom puzzle-darabka a könyvtárszoba üvegasztalán. Az elsőre egyszerűnek tűnő ügy azonban hamarosan igazi kihívásnak bizonyul a rendőrség számára, miután előkerül egy fénykép a múltból, rajta valami egészen hátborzongatóval…
Jessica Niemi nyomozó szabadságot vett ki, hogy felkutassa a boszorkányszektát, amely korábban az életére tört. Távollétében társát, Yusufot bízzák meg a nyomozás vezetésével, ám ahogy a férfi beleássa magát az ügybe, rájön, hogy szüksége van Jessica segítségére. A gonosz ugyanis, akit mindvégig kerestek, visszatért, és a megfelelő pillanatra várva lesben áll, hogy lecsapjon…
A Boszorkányvadász és a Hálóban világhírű finn szerzőjének új, lebilincselő pszichológiai thrillere a keserűség, a féltékenység és a soha be nem gyógyuló sebek regénye.

*****

Izland

Kiadó: Animus (2022)
Oldalszám: 296
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: I 58 >> megtekintés a katalógusban

Tartalom:

A Langjökull gleccseren német turisták egy csoportja egy hóbuckából kirajzolódó arcra lesz figyelmes. A jégbe fagyott férfi harminc évvel ezelőtt tűnt el nyomtalanul Reykjavíkban. A hajdani nyomozás során őrizetbe vették a férfi volt cégtársát mint első számú gyanúsítottat, ám később bizonyítékok hiányában elengedték, és a nyomozást lezárták. A rejtélyes eset azonban sokakat évtizedek múlva sem hagy nyugodni. Köztük van Konrád is, a nyomozócsoport egykori vezetője. A rendőrség most ismét előveszi az ügyet, és az azóta nyugdíjba vonult detektívnek döntenie kell, hogy szembenéz-e múltja démonaival. Amikor azonban egy ismeretlen nő váratlan információkkal áll elő, a mozaik darabkáiból egy új kép kezd összeállni, ami az események egyetlen szereplőjét sem hagyja érintetlenül.

A mélység titka erőteljes, ugyanakkor finoman hangolt történet bűnről és lelkiismeret-furdalásról, a múlt árnyaival való küzdelemről és a látszat mögötti valóságról.

*****

Norvégia

 

Kiadó: Animus (2021)
Oldalszám: 280
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: N 69 >> megtekintés a katalógusban

Tartalom:

Egy fiatal nő az ablaknak fordulva zokog magában a repülőgép első osztályán. Egy író a színpad mellett várakozik, hogy kilépjen a reflektorfénybe. Egy kukás másnaposan indul dolgozni. Egy taxisofőr tűnődve nézi az autójában felejtett fél fülbevalót. Egy görög nyomozó megérkezik a tengertől elzárt kis szigetre, hogy felderítsen egy gyanús eltűnési ügyet. Hogy mi a közös bennük? Mindannyiuk történetének fonala az egyik legerősebb emberi érzelem, a féltékenység köré fonódik. Elszenvedik vagy okozzák, belehalnak vagy túlélik, ölnek miatta, vagy áldozatául esnek – mindez kiderül a kötet hét kriminovellájából, amelyek büszkén foglalhatják el helyüket a szerző életművében.

*****

Svédország

Kiadó: Animus (2022)
Oldalszám: 448
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: L 10 >> ... megtekintés a katalógusban

Tartalom:

Egy fiatal nőt holtan találnak egy bűvészkellékben: a dobozon átszúrt kardok vetettek véget az életének. A stockholmi rendőrség különleges egységének, Mina Dabirinek és a kollégáinak azonnal nyilvánvaló, hogy nem egy félresikerült mutatványról van szó, hanem bestiális gyilkosságról. Mivel a csapat nem jut egyről a kettőre, Mina egy mentalista, Vincent Walder segítségét kéri, aki az emberi psziché és a testbeszéd szakértője. Hamarosan sikerül kapcsolatba hozniuk a gyilkosságot egy korábbi esettel, ami rávilágít, hogy különösen kegyetlen és agyafúrt sorozatgyilkossal van dolguk. Mina és Vincent gyorsan megtalálják a közös a hangot, talán mert hasonlóan furcsa, bogaras emberek. Ráadásul mindkettőjük múltja sötét titkokat rejt, amelyeknek talán közük van a bűncselekményekhez is. Egy biztos: a gyilkos még nem végzett. És meg kell állítaniuk, mielőtt újra lecsap.

A Mina & Vincent-sorozat 1. kötete

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr6318028818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása