Hideg januári könyvajánló

2024. január 12. 09:06 - DFMVK3

Információk
 gingko kiadó, 2023 // 240 oldal // moly // M 72 // thriller

Tartalom 

A ​THRILLER-ÍRÁS ÚJ TEHETSÉGÉNEK SODRÓ LENDÜLETŰ REGÉNYE

1967 tele. A Grönland jege alatt található, titkos katonai bázison három amerikai katona egy sarkvidéki vihar csapdájába esik. Mire a mentőcsapat megérkezik, a katonák közül ketten az életüket vesztik egy véletlenül kialakult tűzben. A harmadik, Connor Murphy közlegény súlyosan megég, és nem emlékszik az előző napok eseményeire.

Jack Miller, New York-i pszichiáter és alkalmi CIA-tanácsadó megbízást kap Connor Murphy emlékeinek feltárására. A második világháború okozta sebhelyeket még mindig magán viselő Miller rokonszenvet érez a súlyosan megsérült katona iránt, ezért keményen és türelmesen dolgozik, hogy a fiatalember fel tudja idézni a halálos vihar eseményeit.

A CIA azonban többet vár Jacktől a hiányzó emlékek felszínre hívásánál. Azt is közlik vele, hogy három katona közül az egyik, kémként információkat szolgáltatott a szovjeteknek, így a pszichiáternek azt is ki kell derítenie, hogy melyikük lehetett az. Ahogy Miller beleássa magát a másik két katona magánéletének részleteibe, valamint az elszigetelt bázison zajlott eseményekbe, hamarosan rájön, hogy ebben a történetben semmi sem az, aminek látszik.

SIMON MOCKLER HÁTBORZONGATÓ KÉMTÖRTÉNETE AZ AMERIKAI KIADÁSSAL EGY IDŐBEN JELENIK MEG A MAGYAR KÖNYVESBOLTOKBAN

+++++++++++++++++++++++++++

Információk
 gabo, 2012 // 552 oldal // moly // M 69 // thriller

Tartalom 

Egy ​kétezer méter magasban működő vízi erőmű munkásai egy lefejezett, félig megnyúzott lovat találnak a felvonó állványzatához rögzítve. Az első áldozat, de nem az utolsó…

A Pireneusokban járunk, tél van, csend és hó és halál. Az égig érő hegyek, a hallgatag, titkukat féltékenyen őrző völgyek világa ez. Mintha a pokol bugyraiba szállnánk alá, mintha a völgy felett magasodó hegycsúcson működő, szigorúan ellenőrzött pszichiátriai intézet elszabaduló démonai akarnák uralmuk alá hajtani a világot.

Servaz parancsnok életének legnehezebb ügyével kerül szembe. Minél előrébb jut a nyomozással, minél több kérdésre talál választ, annál több gyötrelmes titokra bukkan.

A válasz, a megoldás kéznyújtásnyira van csupán, de a világra telepedő gonosz elleni harcban minden érzés, minden emlék összekavarodik. A múlt nem ereszt, a gyilkosok bűne, az áldozatok kínja és a túlélők nem szűnő szenvedése ellepi a jelent, és mint a hegyekben hatalmas torlaszokban összegyűlő, szikrázóan fehér hó, elzárja a jövőbe vezető utat.

Sikerül-e kitörnie Servaznak és társainak?

+++++++++++++++++++++++++++

Információk
 alexandra, 2023 // 472 oldal // moly // R 70 // thriller

Tartalom 

Meddig ​mennél el a győzelemért?
Milla nosztalgikus hétvégére számít régi barátaival, amikor elfogad egy meghívást a francia Alpok egyik legszebb sícentrumába. Utoljára tíz éve járt itt, de jól emlékszik erre a hegyre, az itt szövődött barátságokra, a kíméletlen edzésekre a nagy verseny előtt… és az aztán történtekre.
A kihalt szálláson azonban teljesen más várja őt és négy egykori versenyzőtársát. A sífelvonó nem működik, a telefonjaik eltűnnek, a hideg teremben pedig valaki egy játékot állított össze számukra. A Jégtörő kérdései hatodik társukról, Saskiáról szólnak, aki azon a télen tűnt el, és akiről mindenki úgy tudja, hogy halott.
Az összezárt csoport tagjai között régi feszültségek és sérelmek kapnak lángra. Egyikük csalogatta ide őket, hogy perverz játékot űzzön velük, vagy valaki más, aki most minden lépésüket figyeli? Miközben a hegyet a közelgő hóvihar borítja be, Milla csupán annyit tud, hogy senkiben sem bízhat, és ha nem vigyáz, ő lehet a következő, aki eltűnik.
Allie Reynolds debütáló könyve letehetetlen thriller, amelynek elolvasása után még sokáig borzongani fogunk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr718300973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása