Reese Witherspoon könyvklub II.

2021. november 08. 09:06 - DFMVK3

Reese Witherspoon könyvklub a blogon
Könyvklub bejegyzések az oldalon: klikk
Reese Witherspoon Book Club kihívás: moly.hu

******

Kiadó: XXI. század (2018)
Oldalszám: 400
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: S 52 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Két ​ember, tíz esély. Egy feledhetetlen szerelem története.
Laurie szinte biztos benne, hogy csak a filmekben létezik a „szerelem első látásra". De egy havas decemberi napon buszra száll, a bepárásodott üvegen át meglát egy férfit, és rögtön tudja, hogy ő az igazi. Egy varázslatos pillanatra összekapcsolódik a tekintetük… aztán a busz továbbhajt.
Laurie úgy érzi, meg van írva a csillagokban, hogy viszont kell látniuk egymást, ezért a következő évet azzal tölti, hogy London minden buszmegállóját és kávézóját tűvé teszi a férfi után. De nem sikerül időben megtalálnia. Egy karácsonyi bulin találkoznak újra – Laurie legjobb barátnője, Sarah boldogan mutatja be Laurie-nak az új pasiját… Ő az. A férfi, akit a busz ablakából látott.
Aztán eltelik újabb tíz év, és ezalatt Laurie, Sarah és Jack sorsa barátság, kihagyott lehetőségek, és szívfájdalmak háromszögében rendeződik újra.
Szívet melengető, derűs, megindító szerelmi történet, amelyet egyszerűen nem lehet letenni.

*****

Kiadó: Geopen (2021)
Oldalszám: 360
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: 613 R 70 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Reese ​Whiterspoon ajánlásával:
„Hasznos kézikönyv és gyorssegély a családi gondok megoldására.”

Minden a feladatlistával kezdődött. Eve Rodsky egyszer csak úgy érezte, belefáradt az „anyaértelmezett” szülői létbe, képtelen tovább egyedül viselni a családdal és a háztartással járó teendők felelősségét. Ekkor összeírta a megfizetetlen, láthatatlan, ezért nem is méltányolt otthoni munkák hosszú sorát. Miután láthatóvá tette a láthatatlant, a feladatlistát átadta a férjének. Mert meg akarta menteni a házasságukat, hiszen nem ilyen életet képzelt maguknak. Pedig milyen jól indult! Megtalálta az igazi társat, együtt leküzdötték az útjukba kerülő akadályokat, kapcsolatukban mindenhez fele-fele arányban tették hozzá a részüket. Összeházasodtak, aztán megszülettek a gyerekek… és minden megváltozott.
Sok nőtárs, feleség, anya hozzájárulásával a lista kibővült, és megszületett belőle a Fair Play című könyv, benne a partnerrel átvitt értelemben játszható játék. A cél újra megteremteni az egyensúlyt és visszatalálni régi önmagunkhoz, újra felfedezni a bennünk rejlő kreativitást. Az ember csak így kamatoztathatja azokat a képességeit, melyek a házastársi és szülői szerepén túl fontos részei az énjének.
A Fair Play új gondolkodásmód szerint közelíti meg a családon belüli munkamegosztást, megoldásalapú, fenntartható változást hozva létre. Emellett üdítően szórakoztató. És működik!

*****

Kiadó: Poineer Books (2021)
Oldalszám: 336
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: R 51 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Alix ​Chamberlain fehér, jómódú és sikeres; tudja, hogy mit akar, és meg is szerzi azt. Népszerű blogger, aki üzleti vállalkozását más nők önbizalmának növelésére építi. Emira Tucker fekete, megélhetési gondokkal küzd, és fogalma sincs, mit akar az élettől. Tanácstalanul sodródik, és amíg nincs más, gazdag fehér nők gyermekeire vigyáz, többek között Alixére is.
Amikor egy este Alix kérésére Emira magával viszi a hároméves kislányt, a közeli szupermarketben kinézete miatt a fehér gyermek elrablásával vádolják, és videóra veszik megszégyenítését. Alix mindent megtesz, hogy jóvátegye az ügyet, és a szárnyai alá veszi Emirát, ám a megaláztatások, faji előítéletek és társadalmi egyenlőtlenségek nem tüntethetők el nyomtalanul. A két nő összecsapása elkerülhetetlen, és ez mindkettejük életét visszavonhatatlanul megváltoztatja.

*****

Kiadó: Libri (2020)
Oldalszám: 508
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: B 14 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Vajon ​mi történik, ha a nők szembeszállnak a férfiak uralta világgal?
Sloane, Ardie és Grace évek óta a Truviv nagyvállalatnál dolgozik jogászként. A vezérigazgató hirtelen halála után úgy tűnik, hogy a főnökük, Ames veszi át az egész cég irányítását. Mindannyiuknak más a kapcsolata a férfival, akiről mindig is sok pletyka keringett amiatt, ahogyan a nőkkel bánik.
Ezeket a szóbeszédeket sokáig a szőnyeg alá söpörték, s elhallgatták azok előtt, akik döntési helyzetben voltak. Amikor azonban Ames kikezd az egyik új munkatársukkal, úgy határoznak, betelt a pohár, és nem hagyják annyiban a dolgot.
Mindez tragikus események láncolatát indítja el az irodában: pusztító hazugságokra és titkokra derül fény, és egyáltalán nincs garancia arra, hogy a lavina azt sodorja magával, aki arra rászolgált…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr10016736176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása