Reese Witherspoon könyvklub I.

2020. április 28. 09:42 - DFMVK3

Szeretnénk azokat a magyarul megjelent könyveket ajánlani, amik szerepelnek Reese Witherspoon könyvklubjában. Reese 2017-ben indította könyvklubját, s ezzel együtt indult be Hello Sunshine elnevezésű filmgyártó cége is. A színésznő nemcsak szórakozásból, olvasás népszerűsítési céllal ajánl köteteket rajongóinak és az olvasni szerető embereknek, hanem olyan műveket is számba vesz, amit meg lehetne filmesíteni.
// Instagram oldal: @reesesbookclub.

*****

Kiadás éve: 2018
Kiadó: HarperCollins Magyarország
Műfaj: thriller
Oldalszám: 448
Vélemények a könyvről: moly.hu (93%)

Egyéb:
Nemzetiség: amerikai
Raktári jelzet: C 26 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

 Amber Patterson meg van győződve róla, hogy ő többet érdemel -pénzt és hatalmat akar, amit a szőke, kék szemű istennő, Daphne magától értetődően megkap jóképű és dúsgazdag férjétől, Jackson Parrishtől. Amber hosszú távú tervet kovácsol, és türelmesen hozzálát, hogy pontról pontra megvalósítsa. Daphne helyébe akar lépni, hogy ő legyen a következő Mrs. Parrish, ezért beleártja magát a család életébe, és gátlástalan mesterkedéseivel aláássa a házaspár kapcsolatát. Hamarosan ő lesz Daphne legfőbb bizalmasa, elkíséri a Parrish családot vakációzni, és egyre közelebb férkőzik Jacksonhoz. Van viszont egy titka, amelyre ha fény derül, az minden számítását keresztülhúzhatja. A teljes történet két szavahihető narrátor tolmácsolásában bontakozik ki: megismerjük Amber, az okos és manipulatív fiatal nő, valamint Daphne, a kedves, de okos és elővigyázatos asszony szemszögéből is, hogy a végén egy hihetetlen csavarral minden a helyére kerüljön. AZ UTOLSÓ MRS. PARRISH igazán ördögi élvezet.

*****

Kiadás éve: 2017
Kiadó: Ventus Libro
Műfaj: kortárs
Oldalszám: 398
Vélemények a könyvről: moly.hu (92%)

Egyéb:
Nemzetiség: brit
Raktári jelzet: H 79 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

 A fura lány, Eleanor Oliphant élete óraműpontossággal működik, és tökéletesen üres. Emberi kapcsolata csak anyukával van, akivel minden héten egyszer beszél telefonon, és attól is csak az ekcémája lesz rosszabb. Neki minden éppen így jó; köszöni, jól van. Egy nap azonban meglátja a tökéletes férfit, aki még talán anyukának is tetszene, és onnantól kezdve mindent megtesz, hogy kapcsolatba kerülhessen kiszemeltjével. Ebben viszont folyton megzavarja bosszantó új kollégája, Raymond, akit a kiszámíthatatlan események újra és újra az útjába sodornak. Az események felgyorsulnak Eleanor körül, aki harmincévesen kész végre szembenézni az addig mélyen magába temetett gyermekkorával…

*****

 

Kiadás éve: 2018
Kiadó: Lettero
Műfaj: thriller
Oldalszám: 376
Vélemények a könyvről: moly.hu (80%)

Egyéb:
Nemzetiség: brit
Raktári jelzet: S 87 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

TUDOD, ​MEDDIG TART MEGÁSNI EGY SÍRT?

A jóképű bankár férjre fényes jövő vár. A tehetséges filmrendező feleségre ígéretes karrier. Nászútjuk fantasztikusan kezdődik a trópusi Bora Bora szigeten. Koktélok, lustálkodás, napozás az óceánparton. Aztán búvárkodás közben rátalálnak egy hatalmas zsák készpénzre és ékszerre.
Úgy döntenek, senkinek sem szólnak a titkukról. Hiszen ha más nem tud a vagyonról, miért ne tartanák meg? És ezzel kezdetét a veszi a pokoli eseménysorozat, amelyről végig nem tudni, vajon ki mozgatja a szálakat a háttérben.
Catherine Steadmant, a színésznőt, sok millióan ismerik. A Downton Abbey, a Tudorok, és Az ifjú fáraó című televíziós sorozatokban nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Színpadi szerepeiben is sikert sikerre halmoz, jelölést kapott a legrangosabb brit színházi elismerésre, a Laurence Olivier-díjra.
Catherine Steadman szerzőként eddig ismeretlen volt. De ennek a debütáló thrillerének a kiadási jogát még a megjelenés előtt elkapkodta tucatnál is több nemzetközi kiadó, köztük a Lettero is. A megfilmesítési opciót a Reese Witherspoon által alapított Hello, Sunshine! filmgyártó vállalat szerezte meg.

 *****

Kiadás éve: 2019
Kiadó: I.P.C.
Műfaj: romantikus
Oldalszám: 410
Vélemények a könyvről: moly.hu

Egyéb:
Nemzetiség: amerikai
Raktári jelzet: C 23 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

„Lenyűgöző ​regény tele tiltott szenvedéllyel, családi titkokkal, rengeteg bátorsággal és önfeláldozással.”
– Reese Witherspoon

HATVANAS ÉVEK, FLORIDA
Beatriz Perez egy cukorbirodalom örökösnője, ám mindent elveszített a kubai forradalom viszontagságaiban – az ikertestvérét, a népét, a hazáját. Miután családjával Floridába menekül, elmerül a hidegháborús kémkedés veszélyes világában, és a CIA segítségével próbál közel férkőzni Fidel Castróhoz, hogy bosszút álljon a gyűlölt diktátoron.
A hidegháborús helyzet egyre inkább felforrósodik, a kubai-amerikai konfliktus fenyegető árnyai azonban nem riasztják meg a vakmerő Beatrizt. Mindeközben a fiatal lány megtalálja élete szerelmét egy jóképű, befolyásos szenátor személyében, akinek azonban nagyon kell vigyáznia a makulátlan magánéletére. Beatriz egyre veszélyesebb helyzetekbe kerül, és választania kell a múltja és a jövője, az esze és a szíve között.

*****

Kiadás éve: 2018
Kiadó: Európa
Műfaj: családregény
Oldalszám: 381
Vélemények a könyvről: moly.hu (88%)

Egyéb:
Nemzetiség: amerikai
Raktári jelzet: N 74 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

Shaker ​Heights. Cleveland nyugodt, virágzó külvárosa, ahol a házak színétől a szabályos keresztutakon át a lakók sikeres életéig minden tökéletesen elrendezett. Itt él Mrs. Richardson négy gyermekével és ügyvéd férjével. Elena a környék mintalakója, helyi újságíró, és legfontosabb alapelve a szabályok betartása.
Ebbe az idilli kertvárosi buborékba költözik Mia Warren, a titokzatos fotóművész és egyedülálló anya, valamint tinédzser lánya, Pearl, akik a Richardson családtól bérelnek házat, de rövid idő alatt már nemcsak albérlők lesznek, hanem a szomszéd gyerekek életében is fontos szerepet kezdenek el betölteni.
A rejtélyes múltú Mia azonban felbolygatja a gondos rendben élő közösség mindennapjait, amikor Richardsonék barátai egy kínai-amerikai kisbabát szeretnének örökbe fogadni, ám váratlanul felbukkan a gyermek igazi anyja. Drámai küzdelem kezdődik, amely megosztja a város lakóit, és végül Mia és Elena ellentétes oldalra kerülnek. Elena eltökélt szándéka lesz, hogy leleplezze a nő titkait, de megszállottsága váratlan és visszafordíthatatlan következményekkel jár. És mindeközben egy családi házban egy szikra lángra lobban.
Regény a súlyos családi titkokról, az anyaság kegyetlen nehézségeiről, és annak a veszélyeiről, ha elhisszük, hogy a szabályok követésével mindig megakadályozhatjuk a katasztrófákat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr2615645344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása