Mesék - felnőtteknek

2021. szeptember 29. 13:15 - DFMVK2

Népmese

"A népmeséknek, a szórakoztatáson és a játékban való szerepükön túl típusuktól függően van olyan többlettartalmuk, melynek lélektanilag is nagy jelentősége van. 
A mese gyökerei a különféle elméletek szerint lehetnek álmok, az archaikus lelki minták, a társadalmi és történelmi események, vagy a mítoszok, de pszichológiai szempontból mind ugyanarra az eredményre vezet: a mesék a lélek mélyén, múltban gyökereznek, érlelődtek, csiszolódtak és így, ami fennmaradt, az általános, közös, lényeges és fontos a léleknek (kortól függetlenül). Így azt mondhatjuk, hogy a mese egy forrás, lehetőség olyan folyamatok követésére, megélésére, tanulására is, melyek a tudattalan mélyével kapcsolatosak, és hozzátartoznak életünkhöz." - Stiblár Erika (forrás)

Könyvtárunkban a gyermekkönyvár mesekönyvein kívül a felnőtt részlegen is találhatók mesegyűjtemények. A történetek amellett, hogy elvisznek egy varázslatos világba, segítenek megérteni emberi kapcsolatainkat, élethelyzeteinket, a világhoz való viszonyunkat:

 

            

       

           

        

 

243321840_910126159934833_4813670881300584342_n.jpg

  A mesék, a mesélés fontosságáról ebben a bejegyzésünkben is írtunk.

 

Illusztráció fent: nepmese.hu

Fotó: DFMVK

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr9116703696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása