Egy csipet romantika - Könyajánló

2021. július 07. 13:39 - DFMVK3

> ízletes krimik - könyvajánló
>> főzzünk regényekből: összeállítás
>>> tavalyi nyári olvasmányok:
  június ; július ; augusztus

*****

Kiadó: Tericum (2014)
Oldalszám: 284
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: F 13 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Vicky Toszkánába utazik, hogy elsajátítsa az olasz nyelvet és megmerítkezzen az olasz kultúrában. Ám nem sokat időzik a nyelviskolában, inkább szerelmével, Gianfrancóval tölti az idejét, aki mellett megtanulja az olasz élet derűs és árnyas oldalait. Szórakoztató, nyári olvasmány.

*****

Kiadó: Pioneer Books (2011)
Oldalszám: 276
Vélemények a könyvről: moly.hu (84%)

Raktári jelzet: B 42 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Lillian, ​az elismert séf gyerekkora óta a legtöbb időt a konyhában tölti, hogy megfejtse az ételek szívet-lelket gyógyító és emléket idéző titkait. Hogy ezt a tudást és a főzés szeretetét átadja másoknak is, főzőtanfolyamot indít az éttermében.
Minden hónap egyik hétfő estéjén nyolc tanítvány gyűlik össze. Köztük van Claire, aki a kisgyerekei mellett igyekszik ismét rátalálni önmagára; Tom, az ügyvéd, akinek az életét felforgatta a gyász; Antonia, az olasz konyhatervező, aki nemrég költözött Amerikába; Carl és Helen, az idős házaspár, akiknek a kapcsolatuk olyan fordulatokat is rejt, amelyeket a csoport többi tagja álmában sem sejtene. Valamennyien azért érkeztek, hogy megtanulják a Lillian lélekkel teli fogásai mögött rejlő művészetet, ám gyorsan nyilvánvalóvá válik, hogy a konyhán túl is keresik a receptet valamire.
Lillian olyan ételek elkészítésére tanítja meg őket, amelyek aromája és technikája nem hagyja érintetlenül életük rejtett zugait sem. Így lassanként, egymás után változtatja meg őket mindannak az íze, illata és textúrája, amit maguk alkotnak…

*****

Kiadó: Erawan (2015)
Oldalszám: 304
Vélemények a könyvről: moly.hu (82%)

Raktári jelzet: L 35 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Amikor ​a huszonhét éves Roxy Rule legjobb barátja és szobatársa, Ollie elfogad egy új munkát külföldön, Roxy azt várja, hogy a kapcsolatuk továbbra is olyan lesz, amilyen mindig is volt: gondtalan, baráti és könnyed – egészen addig, amíg egy váratlan csókot nem váltanak pillanatokkal az indulás előtt. Leküzdve a késztetést, hogy elemezze a történteket, vegyes érzésekkel tér vissza a normális kerékvágásba New Yorkban, ahol egy elviselhetetlen főnöknek dolgozik egy kilátástalan munkahelyen, és egyre távolabb kerül álmától, hogy professzionális séf, de legalább a vőlegénye támasza legyen…

Roxy élete fenekestül felfordul, amikor a nővérei, Steffi és Izzie hirtelen hozzá költöznek. Egyikük hat hónapos terhes, de nem hajlandó róla beszélni, másikuk korai életközépi válságban szenved. Roxy megpróbálja átvenni az irányítást a karrierje, a szerelmi élete és a testvérei felett – de vajon tényleg ő irányít? És sikerül-e megoldania a családja problémáit?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr9916607744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása