Nyári könyvajánló I.

2020. június 24. 13:11 - DFMVK3

Kiadás éve: 2001
Kiadó: Magyar Könyvklub
Műfaj: romantikus
Oldalszám: 214
Vélemények a könyvről: moly.hu (73%)

Egyéb:
Nemzetiség: angol
Raktári jelzet: P 69
 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Alec és új felesége javában tervezgeti a rég várt skóciai nyaralást. Váratlanul kiderül, hogy Laura nem tarthat a férjével és annak baráti társaságával. Kárpótlásul az asszony később elutazik egy időre a festői Cornwallba, ahol Alec rokonainál száll meg. Elbűvöli a gyönyörű, régi ház, megismeri és megszereti a helyieket, s a csillogó kék tenger látványa lassan elfeledteti vele gondjait. Napozással és úszással múlatja az időt, mígnem egy nap vádaskodásokkal teli névtelen levél érkezése kavarja föl frissen meglelt nyugalmát. Hogy lelki békéjét visszanyerje, Laura kénytelen valóságos magánnyomozásba kezdeni, s ennek során feltárul a család múltjának kusza szövevénye.

*****

Kiadás éve: 2018
Kiadó: Művelt Nép kiadó
Műfaj: történelmi romantikus
Oldalszám: 450
Vélemények a könyvről: moly.hu (79%)

Egyéb:
Nemzetiség: angol
Raktári jelzet: W 82
 >> ... bent van a könyvtárban?
Megjegyzés: A kötetet kék csíkkal jelzett két hetet könyvek között keresse! 

Tartalom:

Titkok és hazugságok tartják össze a szigetet. Ezen a nyáron azonban minden darabjaira hullik…
Egy összetartó közösség. Egy tiltott szerelem. Egy nyár, amely megváltoztat mindent…
1951. Miranda édesanyja beházasodik a káprázatos szépségű Winthrop-sziget egyik leggazdagabb családjába.
A New England partjaihoz közeli szigeten a felszín alatt finom feszültség húzódik az ott vakációzó gazdag családok meg a szigetet „működtető” portugál halászok és háztartási alkalmazottak között.
Amikor Miranda beleszeret Josephbe, a világítótorony őrének jóvágású fiába, ez a feszültség könyörtelenül felszínre tör, mígnem a nyár végén akkorát robban, hogy örökre megváltoztat mindenkit.

*****

Kiadás éve: 2011
Kiadó: Harmat
Műfaj: házasság
Oldalszám: 278
Vélemények a könyvről: moly.hu (82%)

Egyéb:
Folytatásos? Igen
Nemzetiség:
amerikai
Raktári jelzet: C 16
 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Egy minden lében kanál anyós meg tudja keseríteni a család életét. Ezt Kim Finley is megtapasztalja, amikor Derek anyja hosszabb időre berendezkedik náluk. A fiatalasszonynak az ikrek mellett kapóra jön a váratlan segítség, csak épp arra nem számít, hogy anyósa kéretlen lakberendezési ötleteit és véget nem érő kritikus megjegyzéseit is el kell viselnie. Vajon Kim és Derek házassága kibírja a megpróbáltatásokat, és beköszönt életükbe a nyár?
A Nyári szellő lapjain tovább bonyolódik A házasság négy évszaka című tanácsadó könyvön alapuló sorozat szereplőinek élete. Az árva Cody már beilleszkedett, Hansenék is túljutottak a válságon, ám Patsy egy incidens miatt megorrol udvarlójára…

*****

Kiadás éve: 2012
Kiadó: General Press
Műfaj: romantikus
Oldalszám: 436
Vélemények a könyvről: moly.hu (84%)

Egyéb:
Nemzetiség:
angol
Raktári jelzet: N 76
 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Lady ​Helen Barstairs egy előkelő angol grófi család egyetlen leánya. Szigorú neveltetésben részesült, majd fiatalon megismerkedett későbbi férjével, akiről mindenki úgy gondolta, hogy nagyszerű parti egy eladósorban lévő lány számára. Az első világháború miatt azonban nem nyílik lehetőségük arra, hogy jobban megismerjék egymást: az ifjú férj hamarosan a franciaországi frontra utazik. Lady Helen nem tudja, mi az igaz szerelem, így felkészületlenül éri, amikor találkozik a környéken állomásozó Oliver Donovannel. A fiatal lány hamarosan teherbe esik a férfitól, míg szerelme erről mit sem tudva visszaindul a frontra. Helen a gyermekét titokban szüli meg, és nem elég erős ahhoz, hogy szembeszálljon a szüleivel, akik örökbe adják a Laura névre keresztelt kislányt.
A történet több mint húsz év elteltével folytatódik, immáron a második világháború idején. Laura fiatal gyönyörű ápolónő, akire a sors csapások sorozatát méri: egyszer csak egyes-egyedül találja magát a világháború kellős közepén, áldott állapotban. Úgy tűnik, a múlt megismétli önmagát; Laura arra kényszerül, hogy elhagyja Londont, és anyjához költözzön, akit nem is ismer.

*****

Kiadás éve: 2013
Kiadó: Alexandra
Műfaj: romantikus
Oldalszám: 230
Vélemények a könyvről: moly.hu (84%)

Egyéb:
Készült belőle film? Igen // A film elérhető könyvtárunkban: klikk
Nemzetiség:
amerikai
Raktári jelzet: M 49
 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Közeledik a nyár vége, a munka ünnepe fullasztó hőséggel köszönt a New Hampshire-i Holton Millsre, ahol a magányos, tizenhárom éves Henry többnyire tévénézéssel, olvasással és álmodozással üti el az idejét; egyetlen társasága elvált és érzelmileg labilis anyja. Az ünnepi hétvége előtti csütörtökön azonban egy titokzatos, vérző férfi, Frank kér segítséget Henrytől. A következő öt nap alatt Henry megismeri az élet legfontosabb leckéit, a féltékenység torokszorító fájdalmát, az árulás erejét, hogy áldozatot kell hoznunk a szeretteinkért – és hogy érdemes várni az igazi szerelemre.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr515912868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása