Hangoskönyvek a könyvtárban

2020. július 30. 15:16 - DFMVK2

Mikor jön jól egy hangoskönyv? Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan élethelyzetet, amikor elképzelhető, hogy szívesen hallgatnál közben egy-egy jó történetet, de még nem jutott eszedbe a hangoskönyv, mint megoldás. 

A borítóképre kattintva a könyvtári katalógushoz juthatsz, ahol - amellett, hogy látszik a hangoskönyv aktuális kölcsönözhetőségi állapota - további információk találhatók a tartalomra vonatkozóan is.

Tehát mikor jó a hangoskönyv?

Ha olyan tevékenységet végzel, ami csak a kezeidet köti le (házimunka, kreatív hobbi tevékenység), de használnád a szabad agykapacitásodat is. 

          

          Orvos-Tóth Noémi - Örökölt sors - Hangoskönyv 

Ha utazol és utazás közben nem tudsz vagy nem szeretsz olvasni (mert éppen te vezetsz vagy zavarja a mozgás, esetleg a sötét a szemedet).

          

               

           

Ha gyerekkel utazol és nem szeretnéd százszor a „Mikor érünk oda?”, „Ott vagyunk már?” kérdéseket hallani. (Még arra is van esély, hogy közben téged is szórakoztat amit hallgattok.)

            

          

Ha a gyerek rajzolgat (gyurmáz, építget, stb.), és emellett szívesen hallgat történeteket, meséket. Lehet, hogy a mese által kreált belső képeket fogja kivetíteni, ami segíthet, hogy jobban megismerd a gyermekedet is. Vagy beteg, lázas, ég a szeme, nem köti le semmi, de nem tudsz egész nap mellette ülni  ...

         

            

Ha a gyereknek kötelező olvasmánya van, de nem szeret olvasni. (Közben talán kedvet kap a könyvekhez, az olvasáshoz is). Felnőttként meghallgatva ezeket a történeteket pedig újragondolhatjuk, más szemszögből nézhetjük, amit gyerekkorunkban olvastunk.

             

             

        

Ha este munka után - akár az egész napos számítógép használat után - már fáradt a szemed az olvasáshoz

      

            

         

           

Ha idősebb rokonod panaszkodik, hogy már nehezére esik az olvasás.

          

            

      

Vagy csak örülsz, ha a szerző előadásában hallgathatod meg a művét, illetve szereted egy-egy felolvasó hangját, és élvezettel hallgatod őt. ...

A fentieken kívül további több száz hangoskönyvünkből válogathatsz felnőtteknek és gyerekeknek is könyvtárunkban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr4116045108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása