Könyves kihívások

2020. május 07. 19:51 - DFMVK2

Fyvone blogon található kvíz szerint képek alapján lehet kiválasztani, hogy melyik aktuális könyves kihívás áll a legközelebb a személyiségünkhöz. 

yvone.pngHa esetleg neked is az lenne a végeredmény, miszerint "Olvass női szerzőktől", akkor tudjuk ajánlani, egyrészt a szintén az említett blogon található korábbi bejegyzést, másrészt a Deák-blog bejegyzését, melyben olyan könyvek szerepelnek, amik érdekes vagy nehéz sorsú nők életéről szólnak, olyanokról, akik inspirálnak bennünket és erőt meríthetünk belőlük; illetve olyan könyvek, melyek a női minőségről, a női lét elfogadásáról szólnak. 

De leteszteltem a kvízt (az alternatív válaszokat adtam, abban az esetben, amikor a felajánlott lehetőségek közül több válasz is illett hozzám), és igen, más eredmény jött ki. Érdemes végigfutni a kérdéseken, megnézni melyik az a 2020. évi könyves kihívás, ami közeláll hozzánk, és ha kedvünk van belevágni.

További könyves kihívásokat is kereshetünk magunknak.

Például a moly.hu oldalon válogathatunk a 178 aktuális kihívás közül:

moly_kihivas.png

niok_202005.jpg

 

Esetleg részt vehetünk a Nincs időm olvasni májusi kihívásán, amely szerint olyan könyvet kellene olvasni, aminek a címe alliterál. 

javk_niok.png

 

 

 

 

Mivel nem szerepelhet a címben névelő, ezért ez viszonylag nehéz feladat. A könyv kiválasztásában segítséget jelenthet a József Attila Városi Tagkönyvár válogatása. 

2018-ban csatlakozott  a könyvtár az országos kezdeményezéshez, és azóta minden hónapban készít az adott témához könyvajánlót.

 

Szívesen olvasnánk a hozzászólások között véleményeket a könyves kihívásokról, és örülnénk a saját tapasztalatokról szóló beszámolóknak is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr115669130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása