Tavaszi könyvajánló

2020. május 04. 09:40 - DFMVK3

Kiadás éve: 2011
Kiadó: Ciceró
Műfaj: humoros
Oldalszám: 296
Vélemények a könyvről: moly.hu (81%)

Egyéb:
Nemzetiség: angol
Raktári jelzet: W 82
 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Lord Shortlands nyakán a grófi címen-kastélyon kívül még egy szerinte „egekig bűzlő” vizesárok is ott van koloncnak, és ő az egész cucctól, úgy, ahogy van, szőröstül-bőröstül, boldogan megválna kétszáz fontért. Ennyiért ugyanis már kap Londonban egy kocsmát, és ezzel végre elnyerheti szíve választottja, a szakácsné kezét. Ám neki a titulus mellé vajmi kevés pénz jutott, így anyagilag teljesen legidősebb lányától függ. Lady Adela azonban apját igencsak rövid pórázon tartja, amitől őlordsága lassan már kezd kissé bezsongani…

*****

Kiadás éve: 2011
Kiadó: Harmat
Műfaj: házasság
Oldalszám: 280
Vélemények a könyvről: moly.hu (82%)

Egyéb:
Nemzetiség: amerikai
Raktári jelzet: C 16
 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

A tóparti kisvárosban nyugtalanító események kavarják fel a kedélyeket. Felbukkan egy együgyű hajléktalan, kétes hírű vállalkozás akar boltot nyitni a városka kedvenc találkozóhelye, az Amint vagyok szépségszalon tőszomszédságában, ráadásul Hansenék házassága válságba kerül. A gyerekek kirepültek a fészekből, Steve késő éjszakáig dolgozik, Brenda pedig feleslegesnek és magányosnak érzi magát. Depresszióba vagy új kapcsolatba menekül? A szalon törzsvendégei létrehoznak egy segítő klubot, hogy kézbe vegyék az ügyek intézését.
Négy részből álló regénysorozat első kötete, amely Gary Chapman: A házasság négy évszaka című tanácsadó könyvén alapul.

*****

 

Kiadás éve: 2010
Kiadó: Partvonal
Műfaj: humoros
Oldalszám: 196
Vélemények a könyvről: moly.hu (88%)

Egyéb:
Nemzetiség: angol
Raktári jelzet: C 20
 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Agatha ​Christie olykor új vizekre evezett és Mary Westmacott álnéven finom rajzolatú, lélektani regényeket is papírra vetett. A titokzatosság homályából kibomló történetek főhősei látszólag hétköznapi emberek, ám mindegyikük életére elhallgatott igazságok terhe vet sötét árnyékot. Az izgalom lassú-lusta, majd egyre erőteljesebb fokozása nem kell, hogy gyilkosságig vigye a történetet; a krimi koronázatlan királynője hullák nélkül is sorsfordító konfliktus elé állít mindenkit.
Joan Scudamor Bagdadban élő lányától utazik haza Angliába. Ő az igazi angol hölgy, finom és előkelő, ugyanakkor minden megpróbáltatást rezzenetlenül tűr. De amikor már több napja kénytelen a vonatra várakozni egy sivatagi állomáson, egyetlen indiai panziótulajdonos társaságában, azon kapja magát, hogy gondolkozni kezd. A meditáció, a meleg, a világvége, a sivatag – vagy ez mind együtt különös látomásokra készteti. Kényszerű magányában leperegnek előtte élete képei, de nem olyan kivágatban, ahogy eddig. Hangsúlyok és árnyalatok villannak föl, és az élet gyilkos módon átrendeződik. A boldog feleség, nagyszerű anya, népszerű társasági asszony, a lányiskola egykori büszkesége álarca mögül kikandikálnak a valódi vonások.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr4215650796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása