Könyvajánló hölgyeknek

2024. március 08. 09:13 - DFMVK3

Nőnapi bejegyzéseink:
2023: Nőnapi könyvajánló :: 2020: Nőnapi könyvajánló


XXI. század kiadó, 2022 // 208 oldal // moly // 613 M 39 // életmód

 

Tartalom

Félsz?
Tartasz ​valamitől?
Szorongsz?
Shunmyo Masuno könyvéből kiderül, hogy aggodalmaid többsége egyszerűen nem igazolódik be.
Gondolj bele: hányszor fordul elő, hogy a mindennapjaidat megmérgezi egy rossz sejtelem, de amitől féltél, végül nem következik be!
Az életedet jobbá, szebbé, élvezetesebbé teheted pusztán azzal, hogy megszabadulsz felesleges félelmeidtől.
• Ne hasonlítsd magadat másokhoz – a nyugtalanságod oroszlánrésze máris elillan;
• Szabadulj meg a felesleges dolgoktól, a lehető legegyszerűbb életet éld;
• Ne keresgélj, ne rohanj, ne hagyd, hogy megszállottságok legyenek úrrá rajtad;
• Értelmezd pozitívan a dolgokat – egyedül rajtad múlik a döntés, hogy boldog vagy, vagy boldogtalan;
• Ne áraszd el magadat túl sok információval;
• Szállj ki a versengésből – a zen így kerüli a stresszt;
• Aggódás helyett inkább cselekedj – ezáltal kétségtelenül jobbra fordulnak a dolgok.
Ez a könyv eszköz, amelynek 48 leckéje és csaknem 30 zen szólásmondása segít abban, hogy elfogadd magadat, és örömödet leld a korábbinál nyugodtabb, higgadtabb, pozitívabb énedben.

++++++++++++++++++


Gabo, 2020 // 203 oldal // moly // 646 H 70 // életmód

Tartalom

Caroline Hirons, a tudatos bőrápolás szakértője az évek során felhalmozott tudását osztja meg a nagyvilággal. Blogját több száz millióan követik, YouTube-videóit 13 millióan nézik. Ebben a könyvben minden mellébeszélés nélkül összefoglalja, mire van szükséged és mire nincs, egy életre leszámolva a sminklemosó kendők használatáig terjedő bőrápolási rutinnal.

A Tudatos bőrápolás segít kiválasztani, milyen készítményekre van szükséged, a korod, a bőrtípusod és a bőrproblémá(i)d alapján. Elmagyarázza az alapvetéseket, eloszlatja a mítoszokat, és a pénztárca vastagságától függetlenül segít összeállítani egy olyan rutint, amellyel bárkinek gyönyörű bőre lehet. A híressé vált Caroline-féle puskákkal, egyszerű tippekkel és trükkökkel, összetevőlista-elemzésekkel ad mankót ahhoz, milyen bőrápolók a legmegfelelőbbek számodra.

Ez a könyv egy mindenre kiterjedő útmutató az egészségesebb, ragyogóbb bőrhöz.

----------------


Partvonal, 2015 // 144 oldal // moly // 313 B 69 // életmód

Tartalom

Életünk ​nagy részében olyanok vagyunk, mint a repülőgép, amit robotpilóta irányít. Valódi jelenlét nélkül átsiklunk a pillanaton, mert gondolatban a múlton vagy a jövőn rágódunk.

Aki hagyja, hogy figyelme elkalandozzon attól, ami éppen megtörténik vele, az lemarad saját életének tekintélyes részéről. Elszalaszt sok apró, értékes pillanatot, legyen az egy szép épület látványa munkába menet, egy szerető gonddal elkészített étel íze vagy a felismerés, hogy szeretteinknek szükségük van ránk. Aki „tudatosság nélkül” él, és nem ismeri saját hibáit és belső erejét, az elmulasztja személyiségfejlődésének lehetőségeit.

A mindfulness meditációs gyakorlatok segítségével képesek leszünk teljes valónkkal, tudatosan jelen lenni a pillanatban. Megtanulunk figyelmet szentelni a minket érő élményeknek, amelyek lehetnek kellemesek, mint az éjszakai égbolt látványa, de akár frusztrálóak is, mint egy heves vita a szeretett személlyel. Tudatosítjuk előítéleteinket a belénk rögzült gondolkodás- és viselkedésmódokat, és igyekszünk csak a számunkra hasznosakat megtartani. Észrevesszük testünk jelzéseit, és így csökkenteni tudjuk a stressz káros hatásait, valamint a betegségek kialakulásának esélyét.

+++++++++++++++++++++++++++

Bioenergetic, 2020 // 160 oldal // moly // 615 L 85 // életmód

Tartalom

Úgy érzed, a jógát nem neked találták ki, hisz sosem tudtad megérinteni a lábujjad hegyét? Vágyakozva nézed a jógaterem akrobatáit? Ez a könyv bebizonyítja, hogy idővel és türelemmel egyre rugalmasabbá válhatunk a jóga segítségével.
Minden jógapózt kezdő, közép- és haladó szintre osztottunk, bemutatjuk a jógatégla és a heveder használatát, valamint azt, hogy a saját testi adottságaiddal hogyan tudsz nagyszerű
eredményeket elérni.
A könyv tartalmazza:
– részletes ismertetését annak, hogyan kell egy pózt hatékonyan
– és biztonságosan felvenni;
– a testtartások jótékony hatásának leírását;
– a következő szint eléréséhez vezető lépéseket.

++++++++++++++++++++++++


Gabo, 2006 // 192 oldal // moly // 646 H 60 // életmód

Tartalom

Elégedetlen ​vagy a külsőddel? Kevés a pénzed ruhákra? Ugyanazt a rúzst használod évek óta? A végén mindig feketébe bújsz, mert az a biztos? A Találd meg a színeidet! megmutatja, hogyan szabadulj meg régi énedtől, és hogyan változz teljesen új nővé. Válaszd a hozzád legjobban illő színeket és formákat, tanuld meg viselni ruháidat. Meglátod, önbizalmad megnő, és nem győzöd fogadni a bókokat! Szakértőink tanácsokat adnak, hogyan sminkeld magad, milyen frizura áll a legjobban neked, milyen kiegészítők illenek hozzád, és milyen szemfestéket használj. Ezek után gyerekjáték megváltoztatnod a külsődet – és az egész életedet!

Változz át tetőtől talpig! Hosszú évek tapasztalatával segít a colour me beautiful divattanácsadó ügynökség csapata. Nem számítt, hogy milyen az alkatod, milyenek a méreteid és hogy hány éves vagy. Te is nézhetsz ki fantasztikusan! Csupán négy egyszerű lépés, hogy megtaláld ú, magabiztos önmagad!
– Találd meg a hozzád illő színeket
– Fedezd fel a neked való fazont és anyagot
– Alakítsd ki egyéni stílusodat
– ne hagyd ki az utolső simításokat: smink, frizura, kiegészítők

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr5718347797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása