A költészet trendi

2020. április 15. 14:15 - DFMVK2

Vers- és prózapályázat középiskolásoknak

2020-palyazati-anyagok.jpg

A költészet trendi című, az Irodalmi Jelen által középiskolásoknak kiírt vers- és prózapályázat beküldési határidejét 2020. július 31-re módosították.

A pályázatra két verset vagy két prózai művet várnak. Választhatsz, hogy verset vagy prózát küldenél-e be inkább....Egyik mű kötött témájú (két téma közül lehet választani) a másik pályamű szabad.

Költőknek

1. Egy kötött témájú vers. Két téma közül választhatsz:

– szelfi, azaz önarckép

Ha nem volna telefonod, hogyan készítenél magadról fotót szavak segítségével? Próbáld körülírni azt, amit egy kattintással oldanál meg! Ki vagy te, hogyan látod a világot, mi foglalkoztat, elégedett vagy-e külsőddel, belső tulajdonságaiddal? Hogyan lát téged a világ? Bántó vagy kedvező ez a kép? Fejtsd ki versben!

 –szerelmes SMS-vers

Írj egy szerelmes SMS-verset bármelyik klasszikus költő bőrébe bújva! Képzeld magad Petőfinek, Aranynak, Kosztolányinak, Adynak, Babitsnak, Janus Pannoniusnak, Balassi Bálintnak, és hívd randira a múzsát egy szerelmes SMS-ben! Az SMS-vers hosszúsága maximum 8 sor.

2. Egy szabadon választott témájú vers, amely még nem jelent meg irodalmi folyóiratban, portálon, blogon, közösségi médiában vagy bárhol.

 

Íróknak

1. Egy kötött témájú novella, elbeszélés vagy mese. Két téma közül választhatsz:

– szelfi egy íróval

Képzeld el, hogyan szelfizne veled Ady Endre, Juhász Gyula, Jókai Mór, Mikszáth Kálmán, Móra Ferenc, Móricz Zsigmond, Benedek Elek vagy bárki, aki neked a tananyagból vagy magánolvasmányaidból szimpatikus! Először találkozik okostelefonnal? Időutazáson vesz részt, és úgy csöppen a jelenbe? Bármilyen helyzetet elképzelhetsz, te vagy az író.

 beszélgetés egy regény, novella vagy mese hősével

Kedvenc regényed, novellád, elbeszélésed, meséd főhőse életre kel, és egyszer csak ott ül melletted a padban, együtt mentek edzésre vagy nyelvórára, bekapcsolódik az osztálykirándulásba. Miről beszélgetnél vele? Milyen volna a találkozás? Mutasd be ezt a beszélgetést legfeljebb egyoldalas párbeszéd formájában!

2. Egy bármilyen témájú novella, elbeszélés, mese.

 

A részletes pályázati kiírás az Irodalmi Jelen honlapján, ITT olvasható.

Szólj hozzá!
Címkék: pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr6515614548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása