Áprilisi ajánlat

2020. április 01. 13:05 - DFMVK3

Áprilisi boszorkány

Kiadás éve: 2002
Kiadó: Trivium
Műfaj: családtörténet
Oldalszám: 452
Vélemények a könyvről: moly.hu (79%)

Egyéb:
Nemzetiség: svéd
Raktári jelzet: A 97
 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Az áprilisi boszorkány izgalmasan megírt, lebilincselő történet. Olyan helyzeteket dolgoz fel, amelyeket a nők jól ismernek, mint például a nők közötti versengést, anya-lánya közti kapcsolatot, és azoknak az embereknek a kirekesztését a társadalomból, akik valamennyire különböznek másoktól. Desireé fizikai adottságai miatt helyhez kötött, másféle képességekkel viszont rendelkezik. Létezéséről három nővére semmit sem tud – mivel születésétől kezdve nevelőotthonban él – mindaddig, amíg névtelen levelet nem kapnak tőle. Ezek súlyos sebeket szakítanak fel és arra késztetik őket, hogy szembenézzenek múltjukkal. Az anyának valójában csak Desireé a vér szerinti lánya. Ő az, aki bosszúhadjáratot indít három mostohatestvére ellen, hogy megtudja ki lopta el tőle édesanyja szeretetét, melyiküknek a sorsa az, amelyet neki szánt volna az élet. Vajon sikerül megtudnia?

*****

Elvarázsolt április

Kiadás éve: 2012
Kiadó: Európa
Műfaj: regény
Oldalszám: 296
Vélemények a könyvről: moly.hu (69%)

Egyéb:
Nemzetiség: ausztrál
Raktári jelzet: A 84
 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Vacsora ​után a három fiatalabb nő a falon ült a felső kert végében, és az óriási holdat nézték, amint lassan kúszik a hely fölé, ahol Shelley élte utolsó hónapjait, éppen száz évvel ezelőtt. Ahol a hold ösvénye húzódott, megremegett a tenger.
Mrs. Wilkins a klubja ablakából szomorúan nézi az ömlő, hideg esőt. Miért ilyen rémes a londoni február? És miért kellett pont azt a hirdetést elolvasnia a Times-ban, ami glicíniát, napfényt és középkori kastélyt kínált áprilisra Olaszországban? Ekkor veszi észre Mrs. Arbuthnotot, aki ugyanezt a hirdetést olvassa és ugyanolyan csábítónak találja. Hátha ketten már bérbe tudják venni a kastélyt… hátha nem is olyan drága, hiszen kicsiny és öreg. Lotty Wilkins életében először megtalálja a megfelelő szavakat és eléri, hogy válaszoljanak a hirdetésre.
Végül négyen utaznak el, hogy testi-lelki felüdülést találjanak. Mrs. Wilkins és Mrs. Arbuthnot boldogtalan házasságát akarja feledni, Lady Caroline Dester a piócaként rátapadó imádókat, Mrs. Fisher pedig a magányát.

*****

Áprilisi út

Kiadás éve: 2007
Kiadó: Ulpius-ház
Műfaj: romantikus
Oldalszám: 288
Vélemények a könyvről: moly.hu (69%)

Egyéb:
Nemzetiség: német
Raktári jelzet: W 21
 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Párizs, 1943. A német Roth tizedes huszonkét éves, és a francia fővárosban a náci titkosrendőrség tolmácsa. Napközben kínvallatásoknál segédkezik, esténként azonban civil ruhába bújik, és beleolvad a párizsi forgatagba. Egy ilyen útja során, Monsieur Antoine-ként találkozik a fiatal és szép Chantallal, és egymásba szeretnek. Mindketten titkolják egymás elől valódi életüket: Roth német katona voltát, Chantal pedig azt, hogy a francia ellenállásnak dolgozik, és a Wermachtról gyűjt információkat. Szerelmüknek akkor sem tudnak ellenállni, amikor kiderül, hogy valójában halálos ellenségek…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr9715580528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása