Tévhitek az e-könyvekről

2020. március 19. 08:57 - DFMVK3

ebook-551204_960_720.jpg

 „Nincs meg az a könyvérzet”
Válasz: Azt is mondhatnánk, hogy ezt is szokni kell. Gondoljunk bele abba, hogy utazunk valahova, tele a táskánk, több minden már el se fér, de szeretnénk olvasni. Sokkal egyszerűbb tárolni, cipelni egy e-könyv olvasót, mint 8 könyvet a táskában, mert nem tudjuk, hogy melyiknek kezdjük neki éppen. Hely takarékos, könnyű kezelni.

„Letöltöm és számítógépen olvasom”
Válasz: Attól, hogy számítógépre letöltöd az adott dokumentumot és ott kezded el olvasni, az NEM e-book. Az e-book-ot nem számítógépen olvassák, hanem rátöltik az könyvolvasókra és ott olvassák.

„Roncsolja a szemem”
Válasz: Ez egyáltalán nem igaz! Az e-book-ok, most már 90%-ban olyan tintát tartalmaznak, ami nem bántja a szemet. Vásárláskor figyelni kell a „Kijelző típusa: E Ink” résznél.

„Van tablet-em, akkor nem kell e-könyv olvasó!”
Válasz: Ez is egy hatalmas tévhit! A tablet folyamatosan használata, főleg olvasásra roncsolja a szemet, úgymint a monitor bámulása. A tablet-et nem e-könyv olvasásra fejlesztették ki.

„Akkor miért is jó ez nekem?”
Válasz:
- Biztonságosabban és gyorsabban megérkezik az olvasóra, mintha postán rendelnéd.
- Nem kell aggódni, hogy sérülten érkezik a könyv és esztétikai okokból vissza kell küldeni.
- Azonnal olvashatod, amint bekapcsolod a wifi-t akármelyik e-könyv olvasón.
- Ha jobban felkutatjuk az internetet igenis találunk olcsó, ingyenesek e-könyveket az interneten.
- Utazásnál, költözésnél praktikus választás.  
- Több 100-1000 kötet fér el rajta.

„Ha letörlöm az olvasómról a megvett könyvet, akkor az elúszott?”
Válasz: Nem! A webáruház számon tartja a megvásárolt vagy ingyenesen letöltött köteteket, úgyhogy nem kell még egyszer megvenned. Letölthető újra a webfelületről, az már a Tiéd!

(+'1) "Megszűnik a nyomatott könyv"
Válasz: Az e-könyv a nyomtatott könyvek elektronikus formája. Nem, nem fog megszűnni a nyomtatott könyv, sem a sajtó az e-könyv megjelenésével.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr7615523244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása