Március: Hollandia

2023. március 07. 13:11 - DFMVK3

 

Kiadó: Európa (2020)
Oldalszám: 464
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: K 61 >> megtekintés a katalógusban

Tartalom: 

A valaha ünnepelt író, M. legnagyobb sikerét Jan Landzaat titokzatos eltűnéséről szóló regényével aratta. A középiskolai történelemtanárnak az után veszett nyoma, hogy viszonyt folytatott meseszép tanítványával, utoljára annál a nyaralónál látták, ahol a lány és annak új barátja töltötte a téli szünetet.

A regény bestseller lett, és a nemzetközi áttörést is meghozta M.-nek, akinek azonban most, karrierje végén egyre inkább a feledés az osztályrésze.
Ez persze nem vonatkozik rejtélyes alsó szomszédjára, aki folyamatosan szemmel tartja M.-et. De vajon mi köze a hírhedt eltűnési ügyhöz?

*****

Kiadó: Park (2021)
Oldalszám: 336
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: V 29 >> megtekintés a katalógusban

Tartalom: 

„Ragyogó, ​elegánsan megírt, mély nyomot hagyó történet.
Azonnal végigolvastam.”
(Philippe Sands, a Kelet-nyugati utca szerzője)

Lien kilencéves, amikor szülei egy idegen család gondjaira bízzák: 1942-ben járunk, Hollandia náci megszállás alatt áll, a szülők remélik, hogy legalább a lányuk túlélheti a háborút. Negyven évvel később végleg megszakad a kapcsolat Lien és az őt befogadó család között. Mi okozhat akkora törést? Mi lehet képes arra, hogy elszakítson egy ennyire erős köteléket?
Bart van Es már felnőttként döbben rá, hogy van egy családtagja, akinek a létéről sem tudott. Személyes hangú, mélyen empatikus könyvében Lien nyomába ered. Feltárja a több generáción át hordozott traumák működését, a szeretetteljes viszonyokban megbúvó sérülések zárványait, amelyek néha visszavonhatatlan következményekkel járnak. A Hiányos fénykép érzékeny elbeszélés családról, idegenségről, emberi kisszerűség és nagyság kevercséről: történeteink alapanyagáról.

*****

 

Kiadó: Geopen (2017)
Oldalszám: 304
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: V 93 >> megtekintés a katalógusban

Tartalom: 

Németalföldön, ​Hollandiában járunk az 1600-as évek közepén. Catrijn egy rövid és rossz házasság köteléke alól szabadul fel, miután eltemeti durva és iszákos férjét. Az emberek összesúgnak a háta mögött, semmi sincs, ami ott tartaná szülőfalujában, és végre itt a lehetőség, hogy egy városban kezdjen új életet. Mindenét eladva, Amszterdamban köt ki egy gazdag kereskedőcsaládnál. Kinyílik előtte a világ, hiszen a nagyváros ekkoriban éli virágkorát, a művészetek és a tudomány központja, ahova a hatalmas hajók egzotikus kincsekkel megrakodva térnek haza a Távol-Keletről. A fiatal özvegy már úgy érzi, megtalálta a helyét, amikor nem is annyira távoli múltjából váratlanul felbukkan egy férfi, és neki menekülnie kell. Delft elég távolinak tűnik számára, ahol ráadásul kipróbálhatja festői tehetségét. Így lesz tevékeny szereplője a delfti kék porcelánfestés megszületésének, majd felvirágzásának, és éppen ez állítja nehéz választás elé: döntenie kell, hogy feláldozhatja-e a szerelmét…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr4618033970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása