Január: Ausztria

2023. január 26. 09:38 - DFMVK3

 

Kiadó: Ab Ovo (1997)
Oldalszám: 232
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: J 58 >> megtekintés a katalógusban

Tartalom:

Erika Kohut, a zongoratanárnő kettesben él anyjával, aki zongoraművésznek szánta, és rákényszerítette, hogy minden egyéb vágyát a karriernek rendelje alá. Az elszigeteltség és az érzelmi megnyomorítottság miatt a nő képtelen rátalálni szexuális identitására. Amikor viszonyt kezd az egyik tanítványával, rájön, hogy már csak a szenvedésben és a büntetésben tudja megélni a kéjt.

„Az idő múlik, mi pedig múlunk vele. A sajtbúra üvege alatt összezárva egymással, Erika és a mama. A búra csak akkor emelkedik föl, ha valaki kívülről megfogja az üveggombot, és felfelé húzza. Erika egy időtlen, kortalan, borostyánba dermedt bogár. Nincs története, és nem történik vele semmi. Ez a bogár már rég nem képes se csúszni, se mászni. Erika belesült a végtelenség sütőformájába.”

>>> Érdekesség: A könyvből Michael Haneke osztrák rendező vitte filmvászonra a történetet 2001-ben, Isabelle Huppert főszereplésével. 

*****

Kiadó: Park (2017)
Oldalszám: 135
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: S 49 >> megtekintés a katalógusban

Tartalom: 

„Meg ​lehet venni valakinek az óráit, el lehet lopni a napjait vagy akár az egész életét is.
De senki nem foszthat meg egy embert egyetlen pillanattól sem.”

Andreas egész életét az osztrák Alpokban éli le, ahova négy éves kora körül, édesanyja halála után érkezik. Szűkszavú, nehezen megnyíló különc, akinek nehezére esik megfogalmaznia érzéseit, ezért, amikor beleszeret Marie-ba, munkatársait kéri meg arra, hogy lobogó tüzekkel kiírják a szemközti hegy oldalára: „Neked, Marie!”. Amikor nem sokkal később a várandós Marie-t maga alá temeti egy lavina, Andreasnak összetörik a szíve. A völgyet egyetlenegyszer hagyja el, a második világháborúban megjárja a Kaukázust és a szovjet lágereket. De hazajut, és visszatér a hegyre…

*****

 

Kiadó: I. P. C. (2019)
Oldalszám: 240
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: B 52 >> megtekintés a katalógusban

Tartalom: 

Leszámolás ​a kismartoni ötösfogattal, az egykori náci pribékekkel.

„Szó sem volt külső behatásról. Az áldozat ismerte a gyilkosát, hiszen önmaga volt az. ”
Max, a negyvenes éveiben járó idegsebész-agykutató egy forradalmian új találmánynak köszönhetően képes befolyásolni az emberi agyat, és így öngyilkossági vágyat tud ébreszteni bárkiben. Évtizedek óta él benne a bosszúvágy: holtan akarja látni azokat, akik a holokauszt idején kegyetlenül kivégezték az apját. Mivel a találmánnyal olyan eszköz kerül a kezébe, amellyel büntetlenül megvalósíthatja régi tervét, Ausztriába utazik.
A bűntudat és a viszonzatlan szerelem tovább szítja a férfiban a tudósok vágyát: felderíteni az ismeretlent, választ kapni a legsúlyosabb kérdésre, ami azóta foglalkoztatja az embert, hogy tudatára ébredt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr9318034490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása