Filmek vs. könyvek - Halloween különkiadás

2022. október 26. 09:06 - DFMVK3

Téma: #halloween

 

Kiadó: Maxim (2021)
Oldalszám: 320
Vélemények a könyvről: moly.hu

NetFlix: (tudum)
Raktári jelzet:
 P 57 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom

Egy ​nebraskai kisvárosban gyilkosságok sorozata veszi kezdetét. Az áldozatok mind középiskolás diákok. Az első az iskolai musical sztárja, akinek egy mosolygós fejet karcolnak a torkára. A következő halott a gimi legjobb focistája, őt megskalpolják, és péppé zúzzák az agyát. Makani Young, aki nem olyan rég költözött a városba, a barátaival együtt igyekszik rájönni, mi alapján választja ki a gyilkos az áldozatait. Eközben próbál belemerülni a suli legnagyobb magánzójával, Ollie-val kibontakozó kapcsolatába is, akinek a különcsége sokakban gyanút ébreszt.
Amikor Makanit is megtámadják, Ollie-val együtt sikerül megmenekülnie, és felismerik a tettest. Ekkor kezdődik meg az őrült hajsza. A félelem mindenhová beférkőzik. Minden egyes karakter egyedi, pedig rengeteg áldozat, gyanúsított és mellékszereplő van a könyvben. Makani karaktere csodálatosan felépített, múltjának története szimpátiát kelt az olvasókban. Néha úgy tűnik, hogy könnyedén elkaphatják a gyilkost, hiszen az többször is hatalmas hibát vét, de pont emiatt lesz a történet akciódús és letehetetlen.

*****

Kiadó: Libri (2020)
Oldalszám: 406
Vélemények a könyvről: moly.hu

NetFlix: (tudum)
Raktári jelzet:
 W 66 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom

Nimue számkivetettként nő fel. A fekete mágiával való kapcsolata miatt druida falujában rettegnek tőle, így a kétségbeesett lány el akar menekülni…
Azonban a vörös paladinok lemészárolják az egész falut, és Nimue élete örökre megváltozik. Haldokló anyja felszólítja, hogy vigye el az ősi kardot egy legendás varázslónak, így Nimue lesz népének egyetlen reménysége. Küldetése során aligha van ideje bosszút állni, mégis, a benne egyre növekvő erő miatt semmi másra nem tud gondolni.
Nimue szövetséget köt Arthurral, a jóképű zsoldossal, valamint Britannia menedéket kereső tündérnépeinek tagjaival. Megforgatja a kardot, amely az egyetlen, igaz királyt illeti, lekaszabolja a paladinokat és egy romlott uralkodó seregét is. Küzdelme során megpróbálja egyesíteni a tündérnépeket, igyekszik bosszút állni a családjáért, és felfedezni a sorsát övező titkot.
És talán egyvalami változtathatja meg a sorsot: az, ami a penge végén található.

*****

Kiadó: Könyvmolyképző (2020)
Oldalszám: 264
Vélemények a könyvről: moly.hu

NetFlix: (tudum)
Raktári jelzet:
 B 88 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom

A ​népszerű NETFLIX-sorozat regényes története.

Vajon lemond a lány a fény útjáról azért, hogy a sötétséget kövesse?

Tombol a nyár, és Sabrina Spellman tizenhatodik születésnapja közeledik, amikor minden megváltozik körülötte.
Bár mindig is tanult mágiát és varázsigéket két nagynénjétől, Hildától és Zeldától, közben élte a hétköznapi halandók életét is: a Baxter gimiben tanul, a barátnőivel – Susie-val és Rozzal – lóg, és moziba jár a barátjával, Harvey Kinkle-lel.
Ám egyre fogy az idő a hátralévő normális, mindennapi életéből, és sokkal nehezebb maga mögött hagynia Rozt, Susie-t és Harvey-t, mint gondolta. Főleg mert Sabrina nem biztos abban, hogy Harvey mit érez iránta. Unokatestvére, Ambrose azt javasolja, szórjanak bűbájt a fiúra, hogy kiderüljenek a valódi érzései. Ám amikor egy rejtélyes erdei szellem közbeavatkozik, a varázslat durván visszaüt.
Így bár Sabrinát mindig is vonzotta a boszorkánylét hatalma, most kénytelen elgondolkodni azon, hogy ez a hatalom nem tereli-e őt rossz irányba.

Ismerd meg kétségeit, és kövesd boszorkányos kalandjait!

„Sarah Rees Brennan volt a legjobb választás ennek az előzménykötetnek a megírására,
mert tényleg megérti ezeket a szereplőket és a mondanivalójukat.
Az olvasó filmként láthatja pörögni a történetet.”
Jessica, bookandbroadway.blogspot.com

(+) 

Böngészés a további filmek között:
https://www.netflix.com/hu/browse/genre/81336575

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr2617876875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása