Szeptember: Kanada

2022. szeptember 13. 12:35 - DFMVK3

Nemzetek könyvajánlója

 

Történelmi

 

Kiadó: XXI. század (2020)
Oldalszám: 364
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: E 17 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Az angol Wilde-testvérpár rabszolgái gazdáik borzalmas önkényuralmától szenvednek a barbadosi cukornádültetvényen. Washington Black tizenegy éves kisfiú, rabszolgaként dolgozik a földeken. Páni félelemmel tölti el, hogy az egyik fivér őt választotta inasának. Pedig Washingtonnak nem kellene rettegnie. Christopher Wilde excentrikus figura: természetbúvár, felfedező, feltaláló, és elszántan küzd a rabszolgaság eltörléséért. Megszállottan dolgozik egy repülő masina megépítésén.
Washington a gazdája révén belép a csodák birodalmába, ahol az éjszakai óceán fényekben gyúl ki a medúzáktól, ahol egy egyszerű vászonernyő segítségével bárki átszelheti az eget, ahol még egy rabláncon született kisfiú is megtalálhatja az élet értelmét és az emberi méltóságot.
Egy végzetes éjszaka megölnek valakit, a gazdái könyörületességétől függ Washington további sorsa. Christopher Wilde-nak választania kell a rokonai becsülete és Washington élete között. A fiúnak muszáj menekülnie, vérdíjat tűznek ki a fejére. Egyedül kell megválaszolnia a kérdést: ki ő valójában – egy olyan világban, amely a puszta létezését is tagadja.

******

Romantikus

 

Kiadó: Könyvmolyképző (2014)
Oldalszám: 266
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: O 16 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Magával ​ragadó, elbűvölő történet

Kiváltságos, keleti parti neveltetése nem készíthette fel Elizabeth-et a még szinte lakatlan nyugat kihívásaira…
Elizabeth Thatcher fiatal, csinos, művelt, intelligens. De amikor nyugatra utazik, hogy egy iskolában tanítson a kanadai Sziklás-hegység lábainál, az ottani állapotok teljesen felkészületlenül érik. Mégis eltökéli, hogy beilleszkedik a helyiek közé és a rábízott gyerekek szívébe lopja magát.
Épp ennyire eltökéli, hogy ő egyetlen nyugati férfinak sem fogja odaígérni a szívét. Egészen addig, amíg találkozik Wynn Delaney-vel, az északnyugati lovasrendőrség egyik tagjával…

******

Krimi

 

Kiadó: Könyvmolyképző (2014)
Oldalszám: 368
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: P 55 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Megdöbbenés és félelem borzongatja meg Three Pines falucskát, amikor egyik lakóját holtan találják az erdőben, nyíl ütötte sebbel a szívében. Armand Gamache főfelügyelő tudja, hogy minden édenkertben ólálkodik egy kígyó is – és miközben felderíti a mindenki által ártatlannak tartott asszony érthetetlen meggyilkolásának részleteit, a falucska sorra fedi fel sötét titkait…

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr5816789776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása