Guillaume Musso: Holnap

2022. május 06. 12:59 - DFMVK2

Középiskolások ajánlják

Guillaume Musso - HolnapEz a könyv egy impulzusvásárlás miatt került a kezembe. Valószínűleg valahol valami emberfeletti erő akarta ezt így, mert a regény szerelem volt, már első látásra. És a csodaszép borító alatt igazi érték rejtőzik: olyan letehetetlen olvasmány, amilyet már régen nem olvastam.

Guillaume Musso kortárs francia író, bestsellerei körbejárták a világot: huszonöt nyelvre fordították le őket. A Molyos értékelések szerint a szerző legjobb regénye ez, és ezzel én is egyetértek.

A történet Matthew-ról és Emmáról, vagyis az ő különleges kapcsolatukról szól. A könyv egy krimi, de kifejezetten formabontó a műfajon belül is. A középpontban egy különleges számítógép áll, mint kapcsolattartási eszköz. Matthew, az egyetemi filozófiatanár egy éve veszítette el a feleségét, Kate-t egy autóbalesetben. Azóta egyedül neveli lányát, Emily-t. Egy napon lakótársával, Aprillel egy laptopot vesz, majd különös levelezésbe kezd egy Emma nevű hölggyel. Megkedvelik egymást, ezért randevút beszélnek meg: mindketten elmennek ugyanazon a napon ugyanabba az étterembe és ugyanahhoz az asztalhoz ülnek le. Mégsem találkoznak egymással. Az események miatt Emma összeveszik Matthew-val, majd különös dologra lesznek figyelmesek: egy év van közöttük, és választja el őket egymástól. Versenyfutásba kezdenek: vajon érdemes a múlton elmélkedni? Vagy talán csak előre kell nézni, egyenesen a Holnap felé?

A tipikus krimi helyzeteken kívül ez a könyv sok mindent tartogat – igazi szórakoztató irodalom, egyszerű nyelvezettel és teli izgalommal. Megfordul itt mindenki, orosz kémnőtől egészen a kiskutyákig. Olyanoknak ajánlom ezt a könyvet, akik nem szeretnek éjszaka aludni, mert helyette olvasnak, és azoknak, akik egy csavaros, letehetetlen olvasmányra vágynak. Valódi hullámvasút ez a történet – abból is a legjobb fajta.

Készítette: Anna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr9817825161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása