Tudtad, hogy vannak sztárok, akik regényt is írtak? - Nők Lapja

2021. november 16. 13:34 - DFMVK3

Hogy mi a közös Carrie Fisherben, David Duchovnyban, Ethan Hawke-ban, Tyra Banksben és a Kardashian testvérekben? Ugyan ki kisebb, ki nagyobb kritikai sikerrel, de bizony mindannyian regényt írtak.
Sok olyan példát ismerünk, hogy egy színész zenei karrierbe kezdett – vagy éppen fordítva. Ott van például Will Smith, Lady Gaga vagy Scarlett Johansson – utóbbi 2008-ban és 2009-ben is kiadott egy lemezt. Arról, hogy egy híresség regényt ír, kevesebbet hallunk. A legtöbben szakács- vagy gyerekkönyvet adnak ki, pedig bizony olyan is akad közöttük, aki regényírásra adta a fejét. Ilyen például Tom Hanks, Naomi Campbell, Hilary Duff, Steve Martin, vagy 50 Cent és Hugh Laurie, illetve az alább kicsit közelebbről is megvizsgált hírességek.

Cikk folytatását itt olvashatod tovább >>

Sztárok, mint írók könyvajánlója

Kiadó: InterCom (1997)
Oldalszám: 336
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: C 11 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

A világ egyik legsikeresebb topmodelljét Hattyúnak hívják. Huszonhat éves. Nemcsak kimondhatatlanul gyönyörű, de okos is. Jól tudja: semmi sem tarthat örökké a szépségiparban és semmi sem annyira múlandó, mint egy kozmetikai céggel kötött sokszámjegyű, exkluzív szerződés.
Amikor elhatározza, hogy visszavonul, végiggondolja, kollégái közül ki is jöhet szóba utódaként. Tess, a gyönyörű, de túlérzékeny londoni lány? Cassie, az amerikai szépségideál megtestesítője? Celestia, egy hajdani Dior modell arisztokratikus unokája, Gigi, a gyönyörűséges kubai vadóc vagy Amy, a szűzies jamaikai csoda?
Öt lány, öt álom, öt sors – és megannyi sötét rejtély.
Hattyú lassan ráébred, hogy nem is olyan egyszerű elhagyni a ragyogó reflektorok fénykörét. Valaki a háttérben ördögi játszmába kezd, és egyre inkább úgy tűnik, a lány mindent elveszíthet, amiért eddig küzdött…

*****

Kiadó: Ulpius-ház (2000)
Oldalszám: 168
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: H 45 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Egy hollywoodi tinisztár provokatív és elgondolkodtató önéletrajzi ihletésû regénye. A Holt költõk társasága, az Életben maradtak, a Gattaca és sok más sikeres filmje után Ethan Hawke az irodalom területén is kivívta a közönség és a szakma elismerését. Mi a gond velem? – teszi fel regényének fõszereplõje a kérdést, melyet valamennyien feltettünk, felteszünk magunknak, valahol félúton a gyermekkor és a felnõttévek között, az elsõ szerelem, a remények, a vágyak, a csalódások megismételhetetlen pillanataiban. Szókimondó, õszinte, magával ragadó regény szerelemrõl és szexrõl, családról és barátságról.

*****

 

Kiadó: Alexandra (2018)
Oldalszám: 304
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: R 75 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Abby ​Williams, a környezetvédelmi jogász a szülővárosában üzemelő Optimal nevű cég mocskos ügyei­nek próbál utána­járni. Gyanús megbetegedések, fejlődési rendellenességgel született gyerekek, a termés és az állatállomány csökkenése mind-mind arra utaló jelek, hogy a kisváros határában létesített víztározó minőségével súlyos bajok vannak. Miközben Abbynek meg kell küzdeni a városka Optimal által így vagy úgy megvásárolt vezetőivel, saját múltjának sötét árnyaival is szembe kell néznie. Gimnazista éveinek egyszerre gyűlölt és rajongásig szeretett barátnője, az extravaganciájáról híres Kaycee eltűnése nem hagyja nyugodni. A múltból előtűnő egykori félelmei és megaláztatásai már-már tébolyult összeesküvés-elméletek örvényébe taszítják Abbyt, és az utolsó pillanatig kétséges marad, hogy sikerül-e megőriznie a józan eszét.

Az ezúttal regény­íróként bemutatkozó sorozatszínész, Krysten Ritter krimije a környezet védelméért folytatott harc csataterére és a lelket fogva tartó titkok kilátástalan labirintusába vezeti az olvasót.

*****

Kiadó: Kelly (2011)
Oldalszám: 334
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: L 34 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

A kiszuperált gárdistakapitányról, Thomas Langról sok mindent el lehet mondani – például lusta, trehány és megbízhatatlan –, azt azonban nem, hogy hidegvérű gyilkos lenne. Miután felbérelik egy amerikai iparmágnás megölésére, úgy dönt, hogy figyelmezteti a kiszemelt célpontot, és mint tudjuk, jó tett helyébe rosszat várj. Igazi balekként nemsokára Buddha-szobrokkal töri be mások fejét, gonosz milliárdosok eszén próbál túljárni, és egy elszabadult CIA-ügynökökkel és reménybeli terroristákkal teli nemzetközi összeesküvés közepén találja magát, miközben egyetlen célja, hogy megmentse a hosszú lábú lányt, akibe beleesett… no és az se lenne rossz, ha bónuszként megakadályozna egy nemzetközi vérfürdőt.

Fordulatokkal és fergeteges humorral teli regényében Hugh Laurie, minden idők egyik legjobb komikusa bizonyítja, hogy nemcsak színészként, hanem íróként is ellenállhatatlanul vicces.

*****

 

Kiadó: Gabo (2013)
Oldalszám: 464
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: G 61 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

LAUREN ​GRAHAM, a Szívek szállodája és a Vásott szülők rajongott sztárja szellemes, elbűvölő, humorosan szívhez szóló bemutatkozó regényt írt egy kezdő színésznőről, aki New Yorkban igyekszik előrelépni a pályáján, miközben ép elméjét is szeretné megőrizni. Az Egy nap talán reményekről és álmokról szól, arról, hogy milyen fiatalnak lenni a nagyvárosban, s valamire mélységesen, őrülten, elkeseredetten vágyakozni. Arról szól, hogyan talál rá egy fiatal színésznő a szerelemre, hogyan találja meg önmagát, s ami New Yorkban talán mindennél nehezebb: hogyan talál színészi munkát magának.

„Graham tehetséggel ragadja meg, hogy milyen ambiciózus,
reménnyel teli fiatalnak lenni New Yorkban."
(CANDACE BUSHNELL)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr1216756578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása