Horror könyvajánló Halloween-re II.

2021. október 21. 09:16 - DFMVK3

Horror könyvajánló >>> 2021
Tavalyi ajánló >>> 2020 október // Halloween

Kiadó: Animus (2021)
Oldalszám: 382
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: K 19 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Ez a regény különös körülmények között született. A szerzőt egy korábbi misztikus thrillerének megjelenése után megkereste egy férfi, aki elmesélt neki egy hátborzongató történetet, ami egy elhagyatott elmegyógyintézet széfjében talált dokumentumokkal veszi kezdetét. Jozef Karika lejegyezte az elbeszélést, annak számos adatát ellenőrizte, majd saját jegyzeteivel ellátva kötetbe rendezte – ezt tartja most kezében az olvasó. A könyv lapjain kibontakozó tragikus és hajmeresztő eseménysor a világ elé tárja az egyik legnagyobb szlovákiai rejtélyt: az emberek megmagyarázhatatlan eltűnését a Tribecs-hegységben. Legenda lenne, szándékos hamisítás, vagy maga a kegyetlen valóság? Ezt a kérdést a lebilincselő rémtörténetet közreadó szerző is felteszi, az olvasóra bízva annak megválaszolását. A hasadék eredeti kiadása óriási visszhangot keltett, az utóbbi évtizedek legnépszerűbb szlovák regénye lett, és az irodalom határait túllépve popkulturális jelenséggé vált.

 *****

Kiadó: Agave Könyvek (2021)
Oldalszám: 304
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: C 32 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

5 nappal ezelőtt
Különös és brutális gyilkosságok történtek Amerika-szerte, amelyeknek látszólag nincs közük egymáshoz. Egy rendőr bement az egyik idősek otthonába, majd tüzet nyitott a lakókra és a dolgozókra. Tömegmészárlás egy iskolában. Börtönlázadások soha nem látott erőszakkal. Minden államban eluralkodott a káosz.

4 nappal ezelőtt
A gyilkosságok száma a tízszeresére nőtt.

3 nappal ezelőtt
Az elnök beszédet intézett a nemzethez, békességért és nyugalomért könyörögve.

2 nappal ezelőtt
A gyilkosok elkezdtek egységbe szerveződni.

Tegnap
Leállt a teljes áram- és energiaellátás.

Ma este
Jack Colclough az új-mexikói Albuquerque-ben él a feleségével, lányával és fiával. Amikor egy vészhelyzetre fenntartott rádiócsatornán meghallja a nevét azok sorában, akik felkerültek a halállistára, tudja, hogy csak egyetlen dolgot tehet. A szeretteivel együtt menekülnie kell a hamarosan érkező gyilkosok elől.

******

Kiadó: Maxim (2020)
Oldalszám: 432
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: O 29 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Aki itt születik, haláláig arra van kárhoztatva, hogy itt is maradjon.
Aki ideköltözik, sosem megy el.

Üdvözlünk Black Springben, a látszólag festői Hudson Valley-i városban, ahol egy boszorkány kísért. Abban a házban jelenik meg, ahol csak kedve van, és minden éjszaka más gyermek ágya mellett áll. Mindenki tudja, hogy a boszorkány szemének sosem szabad kinyílnia, mert az elképzelhetetlen következményekkel járna. A városi tanács mindezt persze titokban tartja a nyilvánosság előtt, és minden erejükkel azon vannak, hogy az átok ne terjedhessen el máshová. De a helyi tinédzserek nem tudnak megbékélni azzal, hogy nem hagyhatják el a várost, így a szigorú megkötések ellenére közvetíteni kezdik a boszorkányvadászatot a neten. Arra viszont nem gondoltak, milyen sötétséget szabadítanak a városra ezzel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr8616694716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása