Horror könyvajánló Halloween-re I.

2021. október 13. 12:39 - DFMVK3

Tavalyi ajánló >>> 2020 október // Halloween

 

Kiadó: Agave Könyvek (2021)
Oldalszám: 304
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: K 44 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

 A ​klasszikus horror új kiadásban!

Külvárosi környék az 1950-es években. Árnyékos, fák szegélyezte utcák, gondosan ápolt pázsit, kényelmes kis otthonok. Kellemes, békés környezet ahhoz, hogy itt nőjön fel az ember. Kivéve a tinédzser Megnek és mozgássérült húgának, Susannek. Valahol egy zsákutcában, a Chandler család sötét, nedves pincéjében a két lány saját nagynénjük áldozatává válik, kiszolgáltatva a teljes őrületbe merülő távoli rokon kegyetlen rigolyáinak és dührohamainak. Olyan őrület ez, amely megfertőzi a nő három fiát is – végül pedig az egész környéket. Egyedül a szomszédban élő, tizenkét éves David ütközik csak meg a történteken, tétován ingadozva a két lány és azok könyörtelen, vad kínzóinak tettei között. Ennek a fiúnak végül egy határozottan felnőtt döntést kell meghoznia.

Jack Ketchum 1989-ben megjelent története szemernyit sem öregedett az elmúlt három évtizedben, a rajongók és a kritikusok a horror egyik klasszikusaként tartják számon. A könyvből 2007-ben nagy sikerű, díjnyertes film is készült.

 *****

Kiadó: I.P.C. (2021)
Oldalszám: 328
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: B 57 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

Felkavaró, ​hátborzongató történet egy fiatal pár kétségbeesett küzdelméről, hogy gyermekük szülessen, és annak nyugtalanító következményeiről, amikor az álmuk valóra válik.
A sebész Christopher és felesége, a nővérként dolgozó Hannah boldog házasságából hosszú évek óta csupán egyetlen dolog hiányzik: egy gyermek. Már-már feladják a reményt, amikor egy nap vérrel, sebekkel borított, magára hagyott kislányt hoznak be a kórházba. Ettől kezdve gyökeresen megváltozik az életük.
Az álmuk valóra válni látszik, mikor magukhoz veszik Janie-t, ám hamarosan rádöbbennek, hogy a vártnál sokkal komolyabb kihívásokkal kell szembenézniük. Christopher elvakultan rajong a kislányért, Hannah azonban számtalan ijesztő, baljós jelre lesz figyelmes a pszichés zavarokkal küzdő Janie viselkedésével kapcsolatban, és a házaspár közötti nézeteltérés okozta, növekvő feszültség lassan éket ver közéjük.
Ahogy az életük újabb, váratlan fordulatot vesz, úgy szaporodnak a megdöbbentő, lidérces történések, és válnak a mindennapjaik szörnyű rémálommá. Egyre több hátborzongató részlet kerül napvilágra Janie múltjából, és az események megállíthatatlanul és visszafordíthatatlanul sodródnak a tragédia felé.

 *****

Kiadó: Lettero (2021)
Oldalszám: 464
Vélemények a könyvről: moly.hu

Raktári jelzet: S 10 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom:

ELHAGYOTT ​HÁZ, VÁRATLAN ÖRÖKSÉG ÉS EGY MÉLYEN ELTEMETETT TITOK – vajon kiderül-e az igazság? Maggie Holt hozzászokott, hogy mindenki arról faggatja, milyen volt a Beléndek-villában élni. Huszonöt éve, még kislányként költözött a szüleivel ebbe a különös, régi házba. Ám alig három hét után, a család az éjszaka kellős közepén menekült el onnan.
Maggie édesapja később könyvet írt a kalandról a Horrorház – igaz történet címmel, ami szenzációs világsiker lett: tele túlvilági szellemekkel és megmagyarázhatatlan eseményekkel. Ám Maggie sosem hitt el egy szót se belőle. Így amikor megörökli a Beléndek-villát, habozás nélkül visszatér oda. Csakhogy a házban egyre többször tapasztal olyan hátborzongató jelenségeket, amelyekről az apja írt a könyvében.
Talán mégsem volt kitaláció az egész? És miért leskelődnek Maggie után a helyiek? Mit titkolnak előle? Mi lehet félelmetesebb még a túlvilági szellemeknél is?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr9216664708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása