A Litera kritikapályázata

2021. október 01. 09:06 - DFMVK2

 

KRITIKAPÁLYÁZAT

A Litera meghirdeti Büszkeség és balítélet című kritikapályázatának második fordulóját. Ez alkalommal Haklik Norbert, Karl Ove Knausgĺrd, Lanczkor Gábor, Mészöly Ágnes és Tóth Krisztina könyveiről várják az értő és érvelő kritikákat. – 2021. november 9-ig.
A Litera januárban meghirdette Büszkeség és balítélet című, 2021-es, kétfordulós kritikapályázatát. Az első pályázati szakasz lezajlott. Háy János, Jenei László, Lydia Davis, Szaniszló Judit és Terék Anna könyveiről vártak értő bírálatokat, az eredmény megszületett. Az első helyezett: Nagy M. Anna.

Meghirdették a második fordulót., kb. 5-8 ezer karakter terjedelmű, érvelő, értelmező, igényesen megformált  kritikákat várnak a következő könyvek valamelyikéről:

Haklik Norbert: Mona Lisa elrablása, Kalligram, 2021
Karl Ove Knausgĺrd: Harcok – Harcom 6, Magvető, 2021
Lanczkor Gábor: Sarjerdő, Jelenkor, 2021
Mészöly Ágnes: Márta evangéliuma, Prae, 2021
Tóth Krisztina: Bálnadal, Magvető, 2021


Beküldési határidő: 2021. november 9.


A pályaműveket a szerkesztőség bírálja el legkésőbb november 17-ig, és kiválasztja a legjobbakat, könyvenként egy írást, melyeket hetente közöl.
A pályázat második fordulójában bárki benyújthat pályaművet. Nem kikötés az első fordulóban való részvétel. A végső győztes az lesz, aki a szerkesztőség döntése szerint a legkiválóbb kritikát nyújtja be (akár az első, akár a második fordulóban, avagy mindkettőben).
A Litera a legjobb bírálatot díjazza.


Kikötések:
– A pályázó nem pályázhat már megjelent írással. (Publikációnak számít minden internetes megjelenés is.)
– Határidőn túl érkezett pályázatokat nem fogadnak el.
– A pályázók kizárólag saját néven pályázhatnak.
– Egy könyvre csak egy pályamű nyújtható be.
A pályaműveket ide várják: litera2006@gmail.com
A küldemény tárgya legyen: KRITIKAPÁLYÁZAT
A beérkező pályaművek olvashatóak lesznek A Litera kritikapályázata című Facebook-oldalon. Az itt közölt írásokat eredeti formájukban adják közre. 

A kiírás ITT olvasható.

Szólj hozzá!
Címkék: pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr316705560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása