Könyvtárak a könyvekben

2021. április 29. 09:33 - DFMVK3

Kiadás éve: 2008
Kiadó: Geopen 
Oldalszám: 120
Vélemények a könyvről: moly.hu (75%)
Raktári jelzet: M 95 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom

Egy magányos fiú, egy titokzatos szép lány és a megkínzott Birkaember szökésének története a világhírű Murakami Haruki lenyűgöző képzeletében létező, hátborzongatóan különös könyvtárból. Chip Kidd illusztrációival

 ******

Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 618
Vélemények a könyvről: moly.hu (91%)
Raktári jelzet: R 96 >> ... bent van a könyvtárban?

 Tartalom

A ​tízéves Daniel élete egy csapásra megváltozik, amikor egy hűvös hajnalon apja elviszi Barcelona szívébe, ahol az Elfeledett Könyvek Temetőjében felfedezi azt a regényt, mely döntő hatással lesz sorsára. A kötet titokzatos szerzőjének nyomait kutató fiú életében kalandos évek következnek. Minél több mindent tud meg Daniel a lenyűgöző könyv történetéről, annál inkább szaporodnak a rejtélyek. Különös módon élete minden fordulatát mintha a rajongásig szeretett könyvnek köszönhetné: az első szerelmet, a nagy kiábrándulást, új barátait és még inkább fenyegető ellenségeit, majd a szívét betöltő újabb nagy szerelmet. Az elveszettnek hitt könyv elfelejtett szerzőjének nyomdokain járva elszánt és veszélyes ellenfelekkel kell megküzdenie, mivel akadnak, akik bármire képesek azért, hogy a múlt sötét titkaira ne derüljön fény. A sodró lendületű epizódok váltakozó hangulatú sora sajátosan rabul ejtő kaleidoszkóppá válik: szenvedélyes romantikus jelenetek váltakoznak regénybe illően félelmetes fejezetekkel, melyek feszültségét vidám kópéságok oldják, és mindezek mögött kuszán húzódnak meg egy meghökkentően eredeti bűnügyi történet hálójának a szálai.

******

Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 290
Vélemények a könyvről: moly.hu (95%)
Raktári jelzet: 002 C 12 >> ... bent van a könyvtárban?

 Tartalom

Jön ​az e-book. Vége a könyvnek? Alighanem nagyobb veszélyek is fenyegették már. 2000 év cenzorai vélekedtek úgy, hogy a szabad gondolat e mindig „megbízhatatlan” hordozóját és jelképét könyvtárak mélyére száműzve jól el kell zárni; a könyvtárakkal pedig az is gyakran megesett, hogy porig égtek. És a mindenkori lángok sok olyan remekművet is elemészthettek, amelynek ma már a címe is kitörlődött az emberiség emlékezetéből. A kultúra az, ami fennmarad. Akárhogy keresünk-kutatunk, könyvtárainkban és múzeumainkban csak azt találjuk, aminek az idő megkegyelmezett.

******

Kiadás éve: 1983
Kiadó: Minerva / RTV
Oldalszám: 138
Vélemények a könyvről: moly.hu
Raktári jelzet: 025 K 40 >> ... bent van a könyvtárban?

Tartalom

Hordja temetni halottait; azt, ami több a halottnál,
Könyvek lapjaira írja az emberiség
Tűzre vetik s fénylőbben kel ki megint a parázsból,
Az lobog, ég, ami csak tűzrevaló papiros.
Öntudatát, létét, álmát értelmezi bennük:
Arcát s álarcát őrzi, cseréli a nép.

Keresztury Dezső: Hat tétel a nyelvről
-Hatodik tétel /könyvek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr5516501402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása