Lírástudók - podcast Szabó T. Annával

2021. április 27. 23:17 - DFMVK2

"Szabó T. Anna szerint a bajban különösen nagy szükségünk van a versre és az írott szóra, de talán a legfontosabbak a jó beszélgetések. Az április 28-án, szerdán este fél 8-kor induló Lírástudók podcast egyszerre kínálja mindkettőt: tartalmas beszélgetéseket ígér és segít eligazodni a könyvesboltok újdonságai között. Partnere a Líra Könyv és a Fidelio."   Forrás

Az induló podcastról a beszélgetés Szabó T. Annával ITT olvasható.

 

Szabó T. Anna könyvei könyvtárunkban: 


Lackfi János - Szabó T. Anna - IkertükörHúsz kortárs vers a világirodalomból Szabó T. Anna és Lackfi János kísérő szövegeivel. Szabó T. Anna és Lackfi János tart tükröt egymásnak, a kortárs költészetnek és nekünk.
Egy-egy vers mindössze pár versszak, pár sor. Gyorsan lenyelhető költészetpirulák mindennapi használatra, de hatásuk hosszan tart, akár a meggyőzően reklámozott új generációs vitaminé. Maradjunk abban írja Lackfi János bevezetőjében hogy napi többször, bő vízzel. Hogy csipet fűszerrel megbolondítjuk. Hogy lőtt, szúrt, vágott lelki sebre rátapasztva. Hogy társ a bajban. Hogy a nehéz napokon is. Hogy most és mindörökké. Szabó T. Anna pedig így invitálja az olvasókat a kortárs irodalomban tett világutazásra: Igen, tudom, hogy a modern költészet megborzongatja az olvasókat egy részük azért borzong, mert megérti, a másikuk meg azért, mert borzad tőle, érthetetlennek látja első pillantásra. Mégis azt javaslom, olvassunk és gondolkozzunk együtt.

 Líra:

       Könyv: Kerített tér (Szabó T. Anna)

   Próza:

 Könyv: Senki madara (Szabó T. Anna)       Könyv: Törésteszt (Szabó T. Anna)    Határ

Gyermekkönyv

  Szabó T. Anna - A fűszermadár

 

Kép forrása

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr1416514000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása