Ma van a könyvtárosok világnapja

2021. április 14. 18:50 - DFMVK3

(Forrás: bustle.com)

Április 14-e a Könyvtárosok világnapja, amelyet két nagy szervezet, az American Library Association (Amerikai Könyvtárak Szövetsége – ALA) és az International Federation of Library Associations and Institutions (Könyvtári Egyesületek és Intézmények Nemzetközi Szövetsége – IFLA) kezdeményezett.

Célja, hogy felhívja a figyelmet a könyvtárak és könyvtárosok nyújtotta értékekre.
Ezen a napon a könyvtárak különböző programokat szerveznek a látogatóknak.

// Forrás: szerkeszto.gportal.hu

"A könyvtáros pedig az az ember, akinek a könyv olyan táplálék, szenvedély, sors, szerelem, gyönyör, mámor, kaland és végzet, mint tengerésznek a tenger, a parasztnak a föld, a kertésznek a növény. A tudós a könyvet csak anyagnak veszi: megnézi, olvassa,  idézi és félreteszi; a költőnek a könyv csak mű: teremti és elfelejti; a tanítónak csak eszköz: merít belőle és továbbadja; a közönséges embernek csak iparcikk: olvassa és élvezi. Senki nem nyúl úgy a könyvhöz, mint a könyvtáros, oly csendesen és lassan, ahogy az ember csak örök dolgokhoz nyúl: tengerhez, asszonyhoz, földhöz."

// Hamvas Béla, a könyvtárosokról 

Szólj hozzá!
Címkék: ünnep könyvtár

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr4116501346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása