Sikerkönyvek Netflix-en I.

2021. január 22. 12:21 - DFMVK3

 

Könyvről:
Raktári jelzet: T 48 >> … bent van a könyvtárban?
Vélemények a könyvről: moly.hu (93%)

Sorozatról: (+16)
Kategória: társadalmi dráma
Megjelenés éve: 2020
Epizódok száma: 7 // 1 évad
Megtekinthető NetFlix-en: >>>>> Használja ki a 30 napos ingyenes próba szolgáltatást!

Tartalom

Beth Harmon csendes, morózus és első pillantásra jelentéktelen nyolcéves kislány, akit édesanyja halála után árvaházba küldenek. Legfőbb társasága egy másik árva, és a gyermekotthon gondnoka, aki sakkozni tanítja. A sakk szép lassan Beth életének értelmévé válik.
Idővel a fiatal tehetség a nyugtatókhoz és az alkoholhoz nyúl, hogy elmenekülhessen a valóság elől. De a sakkpartik során kiélesednek az érzékei, tisztán gondolkodik, és úgy érzi, hogy talán visszanyerheti az irányítást. Tizenhat éves lányként a hidegháborús években már az USA nyílt bajnokságán küzd a győzelemért. Azonban, miközben szakmai képességei egyre fejlődnek, a tét is növekszik, egyre félelmetesebbnek tűnik számára az elszigeteltsége, és egyre csábítóbbá válik a menekülés gondolata.
És eljön az a pillanat, amikor a világ legjobb játékosával kell megküzdenie a Szovjetunióban. Képes lesz-e nyerni, vagy végül függőségei áldozatává válik?

 *****

 

Könyvről:
Raktári jelzet: C 12 >> … bent van a könyvtárban?
Vélemények a könyvről: moly.hu (86%)

Sorozatról: (+13)
Kategória: romantikus
Megjelenés éve: 2019
Epizódok száma: 20 // 2 évad (folytatása következik)
Megtekinthető NetFlix-en: >>>>> Használja ki a 30 napos ingyenes próba szolgáltatást!

Tartalom

A nagysikerű Netflix sorozat alapjául szolgáló regény!

Álláshirdetés: Bábát és szakápolót keresünk Virgin Riverbe, egy hatszázlelkes kisvárosba. Változást hozhat az itt élők életébe az égre törő kaliforniai vörösfenyők és kristálytiszta folyók ölelésében. Gyönyörű faházban ingyen szolgálati lakást biztosítunk.

Amikor a frissen megözvegyült Melinda Monroe meglátja ezt a hirdetést, azonnal úgy dönt, hogy Virgin River isten háta mögötti hegyi városkája tökéletes lesz, hogy kigyógyuljon a szívfájdalomból, egyúttal új értelmet adhat imádott hivatásának is. De megérkezése után búcsút mondhat nagy reményeinek: a faház egy szemétdomb, az utak járhatatlanok és a helyi orvos hallani sem akar róla. Belátja, hogy óriási hibát követett el, és elhatározza, hogy másnap reggel tovább is áll. Csakhogy egy verandán hagyott újszülött megváltoztatja a terveit…, és Jack Sheridan, a volt tengerészgyalogos gondoskodik róla, hogy többet ne gondolja meg magát.

 *****

 

Könyvről:
Raktári jelzet: Q 70 >> … bent van a könyvtárban?
Vélemények a könyvről: moly.hu (88%)

Sorozatról: (+16)
Kategória: romantikus dráma
Megjelenés éve: 2020
Epizódok száma: 8 // 1 évad (folytatása következik)
Megtekinthető NetFlix-en: >>>>> Használja ki a 30 napos ingyenes próba szolgáltatást!

Tartalom

A ​regény alapján készült sorozat
2020 decemberétől látható a Netflixen.

Létezik-e nagyobb kihívás a londoni előkelő társaság ambiciózus anyái számára, mint egy nőtlen herceg, akihez lányukat örömest feleségül adnák?

Minden jel arra mutat, hogy Simon Basset meg fogja kérni legjobb barátja húga, a bájos és okos Daphne Bridgerton kezét. Ami csak kettejük titka: házasságról szó sincs, csak így kívánják Simontól távol tartani a lányaikat férjhez adni kívánó, igen aktív társasági hölgyeket. Daphne pedig, mivel hercegi udvarló találta kívánatosnak, később alkalmas kérőket kaphat.

Ám miközben Daphne sorra keringőzi Simonnal a bálokat, igen nehéz arra gondolnia, hogy az egész csak színlelés. A férfi ravaszkás mosolya talán, de tekintete felragyogása bizonyosan azt a hatást éri el, hogy Daphne beleszeret a szép hercegbe. Ez már egyáltalán nem színlelés. A lány a lehetetlennel próbálkozik: megpróbálja meggyőzni a gyönyörű szoknyavadászt, hogy okos kis tervüket némiképp módosítaniuk kell, és semmi nem olyan jó, mint szerelmesnek lenni…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr1716399344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása