Könyvből fát

2020. december 18. 13:32 - DFMVK4

ctree00.jpgAz ünnepekre való készülődés közben az ember legtöbbször azt sem tudja hol áll a feje. A feladatok és tennivalók megszervezését sokszor a listák sem segítik, inkább megnehezítik. Hiszen ahogy halad végig rajta, egyre újabb és újabb megoldandó problémák, válaszra váró kérdések merülnek fel. És egyszer csak eljut a listán odáig, hogy "fa". Na, de milyen is legyen? Luc-, vörös-, fekete? Magas vagy alacsonyabb? Szélesebben elterülő terjedelmes vagy keskeny, kecses?

Ráadásul manapság már egyéb lehetőségeink is vannak, ha nem ragaszkodunk az élő növényhez. És, ha már műfenyő, el kell döntenünk nem csak azt, hogy milyen nagy vagy terebélyes legyen, de még a színét is, hiszen a hagyományos zöld különféle árnyalatain kívül kapható a vöröstől kezdve az ezüstön át a szivárványosig mindenféle. Ha pedig egyáltalán nem követnénk a hagyományokat, a választási lehetőségeink szinte végtelenek: lógathatunk a plafonról díszeket, mintha láthatatlan fánk lenne; rajzolhatjuk a falra vagy kialakíthatjuk a formáját égők segítségével, de készíthetjük párnából, gombokból, sörösüvegekből is. ctree01.jpg Vagy egyszerűen kinyitunk egy kettős létrát és feldíszítjük. Ezen az oldalon rengeteg ötletet találunk alternatív karácsonyfákra: https://www.coolcrafts.com/cool-christmas-tree-ideas/

Ha pedig valahol a két véglet között maradnánk - nem szeretnénk igazi fát használni, de azért a létra ötlete is távol áll tőlünk -, használhatunk egy olyan alapanyagot is, amiből a legtöbb háztartásban több is akad: könyvet. Elvégre ha a könyv fából van, miért is ne lehetne a fa könyvből? 

Persze az is előfordulhat, hogy nincs belőle elég, vagy csak zöld van, pedig idén piros karácsonyfát szeretnénk; vagy nem elég vastagok, esetleg túl rövidek... Ebben az esetben sem érdemes elkeseredni vagy adósságba verni magunkat szín szerint választott könyvek vásárlásával, inkább térjünk be a legközelebbi könyvtárba, és lepjük meg a könyvtárost azzal, hogy minket az olvasnivaló címe, szerzője, de még a témája sem érdekel, csak és kizárólag a színe. 

Aztán az ünnep után, amikor már kibontottuk az ajándékokat, végigettük a karácsonyi menüt és éppen meglegyintene minket az unalom szele, a könyvfa erre is megoldást nyújt. Vegyük magunkhoz egyik alkotóelemét, és bár a választásánál csak a színe, a hossza vagy a vastagsága volt fontos, lehet hogy a belsejébe rótt szavak lesznek az idei karácsony egyik legnagyobb meglepetése.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr6416329538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása