Movember - a férfiak hónapja

2020. november 12. 22:03 - DFMVK2

  

A Nemzetközi Férfinapot (november 19.) először 1999-ben tartották meg az ENSZ támogatásával.

A Nemzetközi Férfinap céljai között szerepel a férfiak és fiúk egészsége, a nemek közötti kapcsolatok fejlesztése, a nemek közötti egyenlőség elősegítése, a pozitív férfi példakép kihangsúlyozása.

Ez egy olyan alkalom is, mely elítél minden a férfiak ellen szóló diszkriminációt és hangsúlyozza az elért eredményeiket, a férfiak hozzájárulását a közösség, a család, a házasság és a gyerekekkel való törődésben, valamint elismeri a közösségben betöltött nélkülözhetetlen szerepüket.

A „No Shave November” mozgalom fontos dologra hívja fel a figyelmet. Az egy hónapon át tartó nem borotválkozás lényege hogy felhívják a figyelmet a különböző rákos megbetegedésekre, különösen a prosztatarákra. A további cél, hogy mozgósítsák az embereket a különböző rákkutatással foglalkozó szervezetek számára történő adakozásra.

 A Száraz November kampány, amelyet a Kék Pont Alapítvány öt évvel ezelőtt azért hozott létre, hogy segítsen elkerülni a problémás, kontrollvesztett ivás kialakulását, és hangsúlyozza a mértékletes alkoholfogyasztás értékét, idén azzal is kiegészült, hogy megerősítse az egyéni felelősséget az ivásban, de a járványban is – közölték a szervezők.   

A WHO kezdeményezésére november harmadik csütörtökét Nemzetközi Füstmentes Nappá nyilvánították. A tradícióvá növekedett nap ötlete 1971-ben született, amikor Massachusetts állam kormányzója, Arthur P. Mullaney arra kérte a polgárokat, hogy egy napig ne gyújtsanak rá, és a pénzből, amit aznap dohányárura költöttek volna, egy helyi középiskolát támogassanak. Az ötlet megfogant, és 1976. november 18-án már az Amerikai Rákellenes Társaság (ACS) tűzte zászlajára a célt. Sikerült is egymillió embert rábírniuk, hogy egyetlen napra bírják ki dohányzás nélkül. 1977-ben már minden állam csatlakozott a mozgalomhoz.

 

Könyvtárunk állományából ajánlunk olyan könyveket, melyek segítenek a férfilét megélésében, a párkeresésben, megkönnyítik az apáknak a gyermeknevelést... Továbbá felhívják a figyelmet az egészségvédelemre, az egészségkárosító hatásokra, és az utóbbiak leküzdésére is ötleteket adnak. De találhatók a könyvtárban olyan férfiakról szóló könyvek is, akiket példaképnek tekinthetnek férfitársaink. 

 

      

       

              

              

           

                     

        

          

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr1916280920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása