Horror könyvhét a Good Reads-en

2020. október 05. 12:35 - DFMVK3

A Good Reads nevű amerikai könyves közösségi oldalon horror hetet indítottak október illetve Halloween alkalmából. A Twitter oldalán tették fel a kérdést szeptember elsején, hogy melyik a legijesztőbb könyv, amit valaha olvastak. A listákat itt nézhetik meg, ezekből a szösszenetekből válogattunk.

Halloween-re hangolódó zene: 13 Halloween Songs from 1920's & 1930's

Kiadás éve: 2018
Kiadó: Európa
Műfaj: thriller
Oldalszám: 412
Vélemények a könyvről: moly.hu (91%)

Egyéb:
Nemzetiség: amerikai
Raktári jelzet: K 46 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

Paul ​Sheldon sikeríró, a szépkeblű közönség bálványa befejezi legújabb és legjobb regényét, minek örömére jól benyakal, és kábán autóba vágja magát. Egy veszélyes útkanyarban utoléri az észak-amerikai Sziklás-hegységben nem ritka hóvihar. Isten háta mögötti, magányos tanyaházából bevásárolni indul kisteherautóján Annie Wilkes, a Sheldon-regények könnyes rajongója. Az árokba borult autóroncsban kedvenc szerzőjére ismer, kinek összetört testében alig pislákol az élet. Kihúzza az árokból. Hazaviszi. Életre kelti. Új Sheldon-regényt akar. Csak magának.

*****

Kiadás éve: 1995
Kiadó: General Press
Műfaj: thriller
Oldalszám: 204
Vélemények a könyvről: moly.hu (76%)

Egyéb:
Készült belőle film? Igen.
Nemzetiség: 
angol
Raktári jelzet: raktár >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

Arthur ​Kippst, a fiatal ügyvédet főnöke egy isten háta mögötti angol városkába küldi, hogy rendezzen egy hagyatéki ügyet. Arthur a halott ügyfél, a néhai Alice Drablow házába költözik be, hogy minden családi iratot feldolgozhasson. Nemsokára kiderül, hogy a kastély sötét és tragikus titkokkal van tele, a helyiek pedig a babonák világában élik mindennapjaikat. Arthur akkor ijed meg igazán, amikor Mrs. Drablow temetésén a gyászolók között felfigyel egy fekete ruhát viselő, sápadt és beteges női alakra, akiről kiderül, hogy maga is rég halott. Valaha szép lehetett, ma már csak valami erős negatív érzelem lehel némi életet az arcába. Az a hiedelem járja a helyiek között, ahol megjelenik, ott hamarosan meghal egy gyermek. Érthetetlen és fájdalmas események veszik kezdetüket.
A mesélő, Arthur Kipps, vajon függetlenítheti-e magát a fekete ruhás nő hatásától?

*****

Kiadás éve: 2018
Kiadó: Agave Könyvek
Műfaj: horror
Oldalszám: 244
Vélemények a könyvről: moly.hu (88%)

Egyéb:
Készült belőle film? Igen.
Több részes? Igen, ez az első része. Folytatása itt elérhető
: (KLIKK)
Nemzetiség: 
amerikai
Raktári jelzet: L 62 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

Rosemary Woodhouse feltörekvő színész férjével egy öreg bérházba költözik, aminek baljós múltjánál csak az ott lakó idős emberek különösebbek. A szomszédban élő excentrikus Castevet házaspár hamar a bizalmukba férkőzik, ám férjével ellentétben Rosemary gyanakszik; és nem csak a furcsa hangok miatt, amiket néha a lakásuk irányából hall.

Nem sokkal később Rosemary terhes lesz, házassága miatt azonban aggódni kezd, mivel férje minden figyelmét felívelő színészi karrierjére fordítja. Bár úgy tűnik, a szomszédok nagyon szívükön viselik a fiatal nő egészségét, Rosemary végül rádöbben, kicsodák valójában.

Ira Levin 1967-es regényét ma a horror klasszikusai közé sorolják. Roman Polanski a könyv megjelenését követő évben filmet forgatott belőle, ami Oscar- és Golden Globe-díjat nyert, és kikövezte az utat az akkor még csak 23 éves Mia Farrow-nak Hollywood legnagyobbjai közé.

*****

Kiadás éve: 1989
Kiadó: Magyar Filmintézet / Zrinyi Nyomda
Műfaj: horror
Oldalszám: 240
Vélemények a könyvről: moly.hu (85%)

Egyéb:
Nemzetiség: amerikai
Raktári jelzet: B 69 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

William ​Peter Blatty ördöngős regénye igazi bestseller. A szerző agyafúrt módon, biztos kézzel alkalmazza művében a borzongató hatáskeltés eszközeit. Szinte észrevétlenül célozza meg tudatunk mélyrétegeit, elfojtott indulatok törnek fel – káromkodások, obszcenítások hagyják el egy tizenkét éves lány száját, akit megszállt a Sátán… Áldozatok sora jelzi a földöntúli gonoszság evilági diadalútját. Blatty alig hagy szusszanásnyi pihenőt szorongni vágyó olvasóinak. A pszicho-horror történetet átszövi krimi elemekkel. A keresztény vagy pogány misztika szerelmeseit bevezeti az ördögűzés „segédtudományába”. Ám ezeknek az áltudományos fejtegetéseknek valódi hitelt kölcsönöz a démoni erő megdöbbentően aprólékos részletekből összeálló, így olvasva is filmszerűen érzékletes víziója. Az eredmény nem lehet kétséges: az olvasó szorongva figyeli a harcot a Gonosz és a Jó között (ez utóbbi egy jezsuita pszichiáter formájában ölt testet) s közben kéjes érzéssel merül el félelmeinek tengerében – egészen a falióra szívbajt hozó, éjféli megkondulásáig…

*****

Kiadás éve: 2017
Kiadó: Fumax
Műfaj: thriller
Oldalszám: 126
Vélemények a könyvről: moly.hu (75%)

Egyéb:
Nemzetiség: amerikai
Raktári jelzet: L 35 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

Az emberek azért mennek New Yorkba, hogy mágiára leljenek, és semmi sem győzheti meg őket arról, hogy ott nem fogják megtalálni.
Charles Thomas Tester csaló és svindler, akit Harlemtől Red Hookig mindenki jól ismer. Tom tudja, milyen varázsereje van egy öltönynek, hogy hogyan tegye magát láthatatlanná egy gitártokkal, és hogy miféle fekete mágia borítja a bőrét, amitől a gazdag fehérek és a rendőrök árgus szemmel bámulják, ha eléjük kerül. Azonban amikor elvisz egy okkult kötetet egy félelmetes varázslónőnek Queens szívébe, Tom előtt feltárul az igazi mágia kapuja, és ezzel olyan dolgok figyelmét irányítja magára, amelyeket soha sem lett volna szabad felébreszteni sötét szendergésükből.
Brooklyn egén gyűlnek a felhők, és Fekete Tom nyomában olyan vihar szele támad, amely az egész világot készül elnyelni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr6016228982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása