Főzzünk regényekből 8.

2020. szeptember 11. 08:20 - DFMVK3

Kiadás éve: 2016
Kiadó: Libri
Műfaj: romantikus
Oldalszám: 438
Vélemények a könyvről: moly.hu (85%)

Egyéb:
Folytatásos? Igen, ez a sorozat első része.
Nemzetiség: 
brit
Raktári jelzet: C 24 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom:

„Ínycsiklandóan ​ropogós és cukros”
Sophie Kinsella, a Boltkóros sorozat írónője

Polly és Chris már hét éve együtt élnek, de kapcsolatuk válságba kerül. Chris visszaköltözik az anyjához, Polly pedig kiadó lakást keres. A hirdetések közt akad egy romantikusan csábító; egy apró szigeten álló házikó, ahová csak apálykor lehet eljutni autóval. Barátnője hiába próbálja lebeszélni az őrült tervről, Polly hajthatatlan.
A kikötőfal fölött álló ház igencsak rozoga állapotban várja új gazdáját, és a barátságtalan helyiektől vásárolt ehetetlen péksütemény sem segít Polly hangulatán. Késő este süt néhány cipót, amiből hajnalban visz a halászoknak. A faluban hamar híre megy Polly süteményeinek, így a lány új barátokra, különc hódolókra – no meg esküdt ellenségekre – tesz szert, és ki tudja, talán a szívvel-lélekkel sütött finomságok őt is megváltoztatják, hogy képes legyen újra bízni és szeretni…

Fish & Chips:

Hozzávalók:
500 gramm tőkehalfilé
270 gramm liszt
1 darab tojás
170 milliliter tej
120 milliliter világos sör
fél teáskanál 
sütéshez olaj
5 darab krumpli

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a lisztet és a sót, az ujjunkkal fúrjunk lyukat a közepébe. Egy másik edényben a tejet és a tojást keverjük habosra, majd öntsük a liszt közepébe, és addig keverjük erősen, amíg levegős tésztát nem kapunk. Tegyük félre. 
Egy serpenyőben hevítsünk olajat. Amikor elég forró az olaj, öntsük bele a tésztába a sört és keverjük jól el.
A halfiléken futtassuk végig az ujjainkat, hogy nem maradt-e bennük szálka. A halfiléket mártsuk bele a tésztába úgy, hogy mindenhol szépen bevonja őket, majd süssük aranybarnára. Tegyük a kisült halakat papírtörlővel letakart tányérra, hogy a felesleges olajat felszívja róluk. Amíg készül a sült krumpli, tegyük a kisült halakat 140 fokos sütőbe, hogy ne hűljenek ki. 
Hámozzuk meg a krumplikat, és szeleteljük fel körülbelül egy centiméteres hasábokra. Mossuk meg őket hideg víz alatt, majd egy papírtörlőn jól szárítsuk meg. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, és süssük szép aranybarnára a krumplihasábokat. 
A halat és a krumplit halmozzuk egy tálra, szórjunk rá egy kevés sót. Citromkarikákkal, majonézzel vagy ketchuppal tálaljuk.

Forrás: https://sobors.hu/receptek/fish-and-chips-recept/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr6816097364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása