Kiadás éve: 2011
Kiadó: Athenaeum/Pannonica
Műfaj: romantikus
Oldalszám: 256
Vélemények a könyvről: moly.hu (79%)
Egyéb:
Nemzetiség: amerikai
Raktári jelzet: V 95 >> … bent van a könyvtárban?
Tartalom:
A regény hősnője Jo Cerbone, a harmincas éveiben járó, egyedülálló nő, aki könnyed, fiatalos stílusban, nem kevés öniróniával fűszerezve tárja elénk életének történetét. Az események középpontjában látszólag a családi vállalkozás, Louie Olasz Étterme áll, amit egy gyerekkori ismerős mindenáron tönkre akar tenni.
A sok-sok megpróbáltatás közepette a családtagoknak rá kell ébredniük, mennyit jelent az összetartozás, és meg kell tanulniuk, hogy ez a hatalmas erő nem gátja az igaz szerelem keresésének és az egyéni életcélok megvalósításának.
A jóízű ételek leírásaitól az embernek kedve támad kirohanni a konyhába megfőzni Louie híres húsgombócát – ehhez a regény végén található olasz receptgyűjtemény is segítséget nyújt.
Spagetti húsgombóccal:
Hozzávalók:
– szűk fél bögre olíva-vagy étolaj (1 dl)
– 50 dkg darált hús (nálam fele sertéscomb fele sertéslapocka, de lehet marhával is)
– 1 tojás
– 1 fej apróra vágott vöröshagyma
– 1-2 gerezd fokhagyma összetörve/zúzva
– 1 csapott teáskanál só
– negyed mokkáskanál őrölt bors
– 3 ág friss oregánó lefejtve vagy fél teáskanál szárított
A mártáshoz:
– egy fej apróra vágott vöröshagyma
– 1-2 gerezd fokhagyma összetörve/zúzva
– 3 bögre sűrített paradicsom (kb. 500 g)
– fél-egy bögre víz
– 3-4 evőkanál kristálycukor
– fél mokkáskanál bors
– 3 ág friss oregánó lefejtve vagy fél teáskanál szárított
– egy csapott teáskanál só
A tálaláshoz:
– 500 g főtt spagetti tészta
– 15 dkg reszelt sajt
– esetleg bazsalikomlevél
Elkészítése:
Egy tálban a darált húst összekeverjük a hagymával, a tojással, a sóval, borssal, oregánóval. Olajat hevítünk, amibe teáskanálnyi golyókat teszünk a darált húsos keverékünkből. A golyóknak mindkét felét aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük őket. A serpenyőben/lábasban maradt olajon megfonnyasztjuk a mártáshoz szánt hagymákat, majd felöntjük a paradicsomsűrítménnyel, a vízzel, cukrozzuk, fűszerezzük, és mikor forrni kezd, visszavesszük takarékra és a húsgolyókat még további húsz-huszonöt perc alatt készre főzzük. Míg a gombócok főnek, a tésztát kifőzzük, a sajtot lereszeljük. A mártást folyamatosan kóstoljuk, hígítjuk, fűszerezzük ízlés szerint, ha valamit hiányolunk. Forró spagetti tésztával, reszelt sajttal tálaljuk.
Forrás: https://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2017/11/03/isteni-husgombocos-spagetti/