Tóth Krisztina: Pixel

2020. július 24. 09:20 - DFMVK2

Warwick-díjra jelölt könyv

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Tóth Krisztina Pixel című kötetét rangos műfordítói díjra jelölték!

A könyv Owen Good  fordításában jelent meg a Seagull Booksnál. A Warwick-díjat a legjobb, angol nyelvű fordításban megjelent, női szerző által jegyzett kötetnek ítélik oda. A díjazott nevét ősszel hozzák nyilvánosságra. A Pixel többek között olyan szerzők könyveivel versenyez, mint Annie Ernaux, Tove Jansson vagy Clarice Lispector. (forrás

Pixel · Tóth Krisztina · Könyv · Moly

 

"Tóth Krisztina könyve nem véletlen lett az olvasók széles körében kedvelt, mint ahogy kritikai visszhangja is pozitív. ... kerüli az iróniát és a pátoszt is, és főleg mesél – tabukat döntve, mégsem polgárpukkasztóan. Összefogja a széttartó szálakat, de történetei novellákként is megállják a helyüket. Lassú olvasásra javasoltak, amikor figyelünk az apró képkockákra, minden egyes parányi pixelére a szövegtestnek." (Fülöp Anna: A szövegtest lelke c. írása a könyvről ITT olvasható.) 

 

A Petőfi Irodalmi Múzeum József Attila-díjasaink c. portrésorozatában Tóth Krisztinát is bemutatja. A videó ITT tekinthető meg.

 

A szerző néhány további, könyvtárunkban megtalálható könyve:

 Akvárium · Tóth Krisztina · Könyv · Moly      Fehér farkas · Tóth Krisztina · Könyv · Moly      libri.hu borító

 Könyv: Pillanatragasztó (Tóth Krisztina)    Lira.hu    Tóth Krisztina: Vonalkód - PDF Free Download

 

A fenti, felnőtteknek szóló könyvek mellett gyermekkönyvei is elérhetők könyvtárunkban.

Tóth Krisztina weboldala 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr9316046896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása