Főzzünk regényekből 4.

2020. július 09. 08:10 - DFMVK3

Kiadás éve: 2016
Kiadó: Művelt nép kiadó
Műfaj: krimi
Oldalszám: 287
Vélemények a könyvről: moly.hu (92%)

Egyéb:
Folytatásos? Igen, ez a kötet második része
Nemzetiség: 
német
Raktári jelzet: F 31 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

Franz Eberhofer, a testestül-lelkestül bajor rendőr kellemes falusi mindennapjait újabb bosszantó események zavarják meg. Höpfl iskolaigazgató házának falára például valaki rikító piros festékkel felírta, hogy „DÖGÖLJ MEG, TE DISZNÓ!”. Önmagában a felirat még nem lenne főbenjáró bűncselekmény, azonban a zaklatott igazgató nemsokára nyomtalanul eltűnik, később pedig darabokra szabdalva bukkan fel ismét a vasúti sínek között. Öngyilkosság? Gyilkosság? Franz nyomozása gyorsan kideríti, hogy az igazgató nem volt éppen közkedvelt ember, ahogyan pedig egyre mélyebbre ássa magát az ügyben, a gyanúsítottak köre is egyre bővül. Franz azonban a Nagyi ínycsiklandó gőzgombócaiból erőt merítve rendületlenül halad az igazság felderítésének útján…

A jó krimik, a jó ételek és a jó humor kedvelőinek – Nagyi hamisítatlan bajor receptjeivel.

Gőzgombóc

Hozzávalók:
4 dl tej
1 ek cukor
3 dkg élesztő
60 dkg liszt
1/2 dl étolaj
savanyú lekvár (szilva vagy vegyes, kevéssé folyós)
15 dkg olvasztott margarin
darált mák

Elkészítése:
3 dl tejet cukorral meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beletesszük a lisztet, hozzáöntjük az étolajat és az élesztős tejet. Az egészet összegyúrjuk, és hozzáadjuk a maradék tejet, hogy elég lágy legyen a tészta.
Ezután kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, felkockázzuk, a kockákra lekvárhalmokat teszünk, és gombócot formázunk belőle. Hagyjuk kelni 1/2 órát.
Ezalatt fogjuk a legnagyobb lábast, beleteszünk egy szitát és annyi vizet, hogy a szitát csak a gőz érje. Felforraljuk a vizet, a szitába tesszük a gombócokat, és lefedjük a lábast.
18 percig főzzük gőz felett a gombócokat, majd kiszedjük mindet, és megforgatjuk a felolvasztott margarinban, majd megszórjuk a cukrozott mákkal. Vaniliaszósszal még fiomabb.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/gozgomboc.recept/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr7615810520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása