Főzzünk regényekből 3.

2020. június 25. 10:14 - DFMVK3

Kiadás éve: 2006
Kiadó: Illia
Műfaj: krimi
Oldalszám: 304
Vélemények a könyvről: moly.hu (91%)

Egyéb:
Folytatásos? Igen, ez az első része a sorozatnak
Nemzetiség: 
német
Raktári jelzet: F 64 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

Bridget Jones és az „Állítsátok meg Terézanyut!” Kéki Katája után itt a legújabb szingli hősnő, a Miss Marple féle leleményességgel nyomozó süteménybolt-tulajdonos, Hannah Swensen.
Az álmos amerikai kisváros, Lake Eden életét egy nap gyilkosság rázza fel.
A helyi ex-futballsztárt és ügyeletes álompasit, a tejtermék fuvarozással foglalkozó Ron LaSalle-t saját furgonjában szíven lövik. Hannah talál rá a halott férfira, kezében egy Egzotikus csókkal. A vöröshajú cukrásznő, miközben újabb és újabb sütemény-kreációkkal lepi meg kávézója vendégeit, agyafúrt logikával bogozza ki a bűneset szálait. Újabb rejtélyes gyilkosság, fordulatos bűnügyi történet, a szingli-hősnők jellegzetes stílusa, szerelem és ínycsiklandó sütemények a hozzávalói a klasszikus krimi receptjének.
És még valami:
A történetben fontos szerepet játszó sütemények kiváló receptjei is megtalálhatóak az aktuális fejezetek végén.

Citromos rácsos szelet

A tésztához:
- 25 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 15 dkg cukor (porcukorral csináltam)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
- 6-7 db alma
- 25 dkg porcukor
- 5 tojásfehérje
- 1 citrom leve

Elkészítése:
Vaj, cukor, tojássárgája, citrom reszelt héja, ezek mennek először a tálba kikeverésre, aztán jön hozzá a sütőporos liszt, a végén pedig az egy citrom levéből annyi, amennyi érzetre jó lesz, hogy gyúrható legyen az a tészta rendesen. A tészta 3/4 részét kinyújtjuk, 180 fokra előmelegített sütőben halványra sütjük, de még ne teljesen készre, kb. 10-15 perc. Kivesszük, rátesszük egyenletesen a lereszelt almát, arra a porcukor, az öt tojásfehérje és az egy citrom levéből vert kemény habot, arra pedig a fennmaradó 1/4 tésztából hengergetett rácsot. Ezzel együtt sütjük, míg megbarnul a hab meg a rács. De ne nagyon barnuljon, csak olyan szépen. A kimaradó két tojássárgáját rakd rá a férjed esti szendójára, örülni fog neki. Feltéve, ha nem lekváros kenyeret eszik vacsorára. Bár az enyém biztosan nem.

Recept és kép forrása: https://zenobia.blog.hu/2012/10/07/hannah_swensen_fele_racsos_citromos_szelet_1

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr5815810442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása