Főzzünk regényekből 2.

2020. június 11. 10:29 - DFMVK3

Kiadás éve: 2015
Kiadó: Centrál Médiacsoport
Műfaj: gasztroregény
Oldalszám: 376
Vélemények a könyvről: moly.hu (77%)

Egyéb:
Nemzetiség: angol
Raktári jelzet: B 33 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

Amikor Párizs szívében, a közös szerelmi fészkükbe vezető csigalépcsőn Elizabeth Bard követi az ő jóképű franciáját, mindketten azt hiszik, megtalálták a tökéletes otthonukat.
Az élet mégis mást akar. Első gyermekük születése előtt egy romantikus kiruccanáson Elizabeth-t és Gwendalt megigézi egy ódon, történelmi emlékeket idéző ház, és úgy döntenek, hogy vidékre költöznek – bezárkóznak, megrekednek, sőt egyenest az arrafelé kitalált Le Creuset öntöttvas lábosokba bújnak –, a francia vidék kék ege alá, a levendulamezők és napfényízű őszibarackok világába.
A Piknik Provence-ban visszaemlékezés és csokitól maszatos szakácskönyv, arról beszél, mi következik a boldogító „igen" után, és figyelmeztet minket, hogy az élet – konyhán belül és kívül – nem más, mint találkozás az ismeretlennel.

Cukkini csőben sütve

 

Hozzávalók:
Kb. 30-40 dkg sült csirkemell húsa vagy maradék főtt hús a vasárnapi levesből
2db közepes cukkini
1 nagyobb fej lila hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
20 dkg szép sonka (házi) 
1db kápia paprika vagy kaliforniai paprika
1evőkanál kókuszolaj
2 doboz natúr krémes joghurt
1 tojás sárgája
diónyi vaj
10-15 dkg jó fajta sajt
só, bors, kurkuma, petrezselyem

Elkészítés:
Karikázzuk fel szép vékonyra a megmosott cukkinit és egy külön tálban sózzuk, borsózzuk, és szórjuk meg kurkumával és hagyjuk állni.
Amíg áll a cukkini elkészítjük a rakottas részét.
A sonkát és a húst apróra vágjuk, majd kicsi kókuszolajon a sonkát megpirítjuk. Ha a sonka kész dobjuk rá a karikára vágott hagymát, és a paprikát, ezekkel még pirítsuk tovább. A legvégén tesszük hozzá a maradék húst és jól összeforgatjuk, majd fűszerezzük borssal, petrezselyemmel, sóval –óvatosan, mert a sonka már alapból sós. Pár pillanatig még összeforraljuk és készen is van.
Készítsük el az öntetet: keverjünk ki egy tojás sárgáját diónyi vajjal sózzuk, borsózzuk és keverjük simára a két pohárnyi joghurttal.
Vegyünk elő egy tűzálló tálat kicsit kenjük be olíva olajjal és tehetjük az első sort a karikára vágott cukkíniből. A húsos keverék felét simítsuk el a tetejére, és öntsük rá a joghurt egyharmadát, majd jöhet a következő réteg cukkini, húsos keverék és a másik harmad joghurt.
A legtetejére a maradék cukkini karikákat szépen elosztjuk, a maradék a joghurtba még belereszeljük a sajtot és ezzel megkenjük a tetejét. Ha maradt sajt azt még rá reszelhetjük.

Forrás: https://testszerviz.hu/etel-receptek/cs--ben-s--lt-cukkini/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr7515711918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása