Főzzünk regényekből 1.

2020. május 21. 09:53 - DFMVK3

Kiadás éve: 2011
Kiadó: Ulpius-ház
Műfaj: krimi
Oldalszám: 342
Vélemények a könyvről: moly.hu (82%)

Egyéb:
Nemzetiség: angol
Raktári jelzet: C 17 >> … bent van a könyvtárban?

Tartalom

Agatha ​Raisin, az egyedülálló, célratörő reklámügynök eladja cégét, felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. Ám a vágyott életről kiderül, hogy borzalmasan unalmas. Agatha, hogy unalmát elűzze, benevez a helyi pitesütő versenyre. Mivel fogalma sincs sütésről-főzésről, vesz egy kész pitét a londoni ismerős boltban, és sajátjaként nevezi be. Még a zsűri elnökét, a helybeli Cummings-Browne ezredest is megpróbálja megvesztegetni, de nem ő nyer. Ám a verseny végeztével az ezredes hazaviszi a süteményt, megeszi és meghal. Kiderül, hogy a pite spenótjába gyilkos csomorika keveredett. A rendőrség ugyan véletlen balesetként zárja le az ügyet, ám Agatha gyilkosságra gyanakszik és nyomozni kezd…

Recept

 

Hozzávalók:
50 dkg mélyfagyasztott leveles tészta
25 dkg ricotta
30 dkg friss spenót (télen mélyfagyasztott is megteszi)
3 evőkanál olívaolaj
1 egész tojás
1 csokor friss petrezselyem
3 szál fodormenta
4 db zöldhagyma (csak a zöld rész kell)
3 gerezd fokhagyma
fehérbors, só, friss lestyán levél (ízlés szerint)
tojássárgája a megkenéshez

Elkészítés:
1. A kiolvasztott leveles tésztát liszttel 40x40cm-es négyzet méretűre nyújtom. Ráteszem a kapcsos tortaforma alját, és nála 3 cm-rel nagyobb kört vágok ki éles késsel. A maradék tésztát félreteszem egyelőre.
2. A spenótot megfonnyasztom bármiféle zsiradék nélkül. Ha kihűlt, botmixerrel pürésítem.
3. A zöldfűszereket és a fokhagymát apróra vágom, összekeverem a spenóttal, majd az előzőleg villával összenyomkodott ricottával.
4. Belekeverem a tojást, sózom, borsozom.
5. A tésztát a formába teszem, mivel nagyobb az átmérője, peremet képezek. Alját villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
6. Belekanalazom a spenótos masszát, lesimítom.
7. A maradék tésztából rudakat sodrok, a töltelékre helyezem őket, mint a rácsos linzernél szoktuk. A peremet a rácsokra hajtom vissza.
8. Tojássárgájával megkenem, mehet a sütőbe. 5 percig 200 fokon, majd további 25-30 percig 180 fokon sütöm, közben rá lehet nézni.

Forrás: mindmegette.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr815711862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása