1749

2020. május 08. 13:13 - DFMVK2

1749.png

A héten indult az 1749 - online világirodalmi magazin, melyet azzal a szándékkal alapítottak, hogy friss, hiánypótló és inspiratív világirodalmi tartalmakkal lássa el a magyar olvasókat.

Részlet a szerkesztői beköszöntőből:

"A világirodalom? Az meg mi?

Ha van olyan, egész biztos valami nagyon heterogén dolognak kell lennie: legyen benne csípős szecsuáni meg ricottás ravioli, street food meg gourmet-csemege, leljék benne örömüket a nagyevők és az elmélyült aszkéták is. Legyen benne ógörög epigramma, chilei esszé, kínai vers. Bolgár interjú, afrikai tanulmány, vietnami kritika. Legyen komoly. Ne legyen komoly. Legyen mai. Legyen tegnapi és ezer évvel ezelőtti. Legyen mindenkori. És legfőképp: mindenkié, akinek a köldöknézés kevés.   

1750 korszakhatár: a barokk zene korszakának vége. 1749 az utolsó teljes év, az utolsó év, amit végigélt Johann Sebastian Bach. És amikor meghalt, napra pontosan tizenegy hónapos volt Goethe." (forrás)

 

Szólj hozzá!
Címkék: blog ajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr515671028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása