Generációk harca

2020. április 28. 11:43 - DFMVK2

 generaciok_harca.jpgMEGJELENT Steigervald Krisztián Generációk harca – Hogyan értsük meg egymást? című kötete!

A Generációk harca című könyv legfontosabb célja, hogy letisztítsa a generációkról az igaztalan sztereotípiákat, valamint feltárja értékeiket. Így mindenki felismerheti a saját generációs korlátait, és a nemzedékek között dúló csatározások helyett képesek leszünk magunkat kívülről szemlélni, másokat megérteni. (forrás)

6generacio.png

 

 

Steigervald Krisztián generációs oldala: 6generáció

 

 

6_generacio_2.png"Járvány ide vagy oda, a sztereotípiák és az ezekkel kapcsolatos negatív érzelmek az elmúlt hetekben is mérgezték az életünket. Piacra járó veteránok, technológiát nehezen használó baby boomerek, szkeptikus és sokat akadékoskodó X-esek, énközpontú Y generáció, Z-sek, akik nem tudják, a kanál vagy a villa mellé tegyék a telefont, és a legmagányosabbnak prognosztizált alfák – hat különböző generáció, ennek megfelelően hat különböző skatulya és megannyi előítélet. Olyan jó lenne ezeken felülkerekedni, és inkább az előnyökre figyelni. Vajon képesek vagyunk arra, hogy észrevegyük másokban a pozitívumokat, tanulva belőle és használva őket saját boldogulásunkra? Mert ha igen, talán összeáll a puzzle, és könnyebb lesz mindenkinek." Steigervald Krisztián generációkutató írása.  (forrás)

6_generacio_3.pngNapjainkban gyorsabban változik a hétköznapi, beszélt nyelv, mint bármikor korábban. Amikor generációk beszélték ugyanazt a nyelvet, használták ugyanazokat a kifejezéseket,  a kommunikáció könnyebben zajlott. Ma  mintha már a 10-20 év korkülönbséggel élők sem értenék egymást. Ha a szülők szeretnék megérteni gyermekeiket, hasznos, ha utánanéznek, hogy a rövidítések, a főleg angol nyelvterületről érkező új szavaink, a szleng mégis milyen üzeneteket közvetítenek. Két "értelmezőszótárt" is javaslunk a kommunikációs problémák áthidalására: ITT és ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr8315645610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása