Nádasdy Ádám nyerte a 2020. évi Aegon Irodalmi Díjat

2020. április 27. 10:31 - DFMVK2

jol_lathatoan_logok_itt_0.pngJól láthatóan lógok itt c. kötetével került be a díjra jelöltek közé. Szövegeit kettősség jellemzi: a versek témájukban súlyosak, sok helyen megjelennek bennük az öregedés, a halál, a létösszegzés motívumai, mégis van bennük könnyedség és irónia is. A Jól láthatóan lógok itt bemutatója a Margó Irodalmi Fesztiválon lesz (Június 16-án 19.00-kor. A PIM udvarán). A szerzővel László Ferenc beszélget. (forrás, illetve további információk és részletek a kötetből ITT olvashatók)

nadasdyadam-e1490968100959.jpgSzéchenyi Ágnes irodalomtörténész, a díj zsűritagja szerint: "Nádasdy „sokoldalúsága – több évtizedes egyetemi működése, a nyelvi jelenségekkel való aprólékos és értő foglalkozás és tiszteletet parancsoló műfordítói munkássága, a világirodalom néhány alapművének újrafordítása – eddig önmagának szinte ártó módon háttérbe szorította a ‭jelentős költői ‬életművet‭." (forrás)

 

A 2020-as Aegon Művészeti Díj shortlistjén szerepelt még: Harag Anita az Évszakhoz képest hűvösebb című könyvével, Barnás Ferenc Életünk végéig című regényével, Csabai László A vidék lelke művével és Láng Zsolt Bolyai című kötetével. (erről bővebben ITT írtunk)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr8715643814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása