MARGÓ

2020. április 27. 12:52 - DFMVK2

margo_2.png

A MARGÓ-ról a MARGÓ-tól:

"Fesztiválhangulat, a kortárs magyar írók legjava és friss megjelenések...Az irodalom magányos műfaj: csak mi vagyunk és a könyv, versnyi vagy ötszázoldalnyi utazások ismeretlen világokba, amelyekben teljesen elmerülhetünk. A Margó viszont közösségi műfaj, az író, a könyv és az olvasó egymásra találása rendhagyó szerzői esteken, koncerteken és felolvasásokon. ... A programok között van költészeti műsor, sok könyvbemutató és színházi előadásokat is vendégül látunk.

2011-ben rendeztük meg először a Margó Irodalmi Fesztivált az Ünnepi Könyvhét alternatív programsorozataként, különböző belvárosi helyszíneken. Olyan íróközpontú irodalmi eseményt szerettünk volna szervezni, ami megmutatja a könyveken túli világot.

Az évek során több margós program önálló sorozattá alakult, így például a Rokonok, a Kedvencek temetője vagy az Éjszaka a múzeumban. Legnépszerűbb műsorunkból, a Rájátszásból önálló produkció fejlődött az évek alatt, rendszeresen koncertezve fesztiválokon, de töltötték már meg az A38 Hajót, a Művészetek Palotája nagytermét is.

A Margóval mindig az irodalom közvetítésének új útjait keressük. 2015-ben indítottuk el partnereinkkel az első prózakötetes szerzőket jutalmazó Margó-díjat, amit első alkalommal Totth Benedek nyert meg Holtverseny című regényével, másodjára Milbacher Róbert bizonyult a legjobbnak a Szűz Mária jegyesével, 2017 őszén Szöllősi Mátyás vehette át a díjat Váltóáram című novellás kötetéért, míg 2018-ban Mécs Anna Gyerekzár címmel megjelent, kiemelkedő alkotását díjaztuk. A tavalyi évben pedig Fehér Boldizsár Vak majom című regényével érdemelte ki az elismerést." (forrás)

Programok, könyvajánlók, interjúk a Spotify-on, olvasókör és speciális, csak Margósoknak szóló tematikus hírlevél minden héten új Margós szerző közreműködésével, csak a Margósoknak készült írásával és csak a Margó követőinek szóló válogatott tartalommal.  A Margó Flow-ra ITT lehet feliratkozni.

margo.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr6315644192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása