A Pannon Tükör folyóirat is az online térbe költözött

2020. április 24. 13:40 - DFMVK2

"Még 2017 végén döntött úgy a Pannon Írók Társasága, hogy a Pannon Tükör Online oldal megújításával, egyrészt önálló folyóiratként, másrészt a Pannon Tükör hivatalos online felületeként ily módon is szolgálni kívánja az olvasókat. A jelenlegi helyzetben jól látszik, milyen fontos döntés volt ez, hiszen – bár a lapszámok továbbra is megjelennek – olvasóink itt érhetik el a folyóiratot. Az Archívumba immár nem csak a régebbi lapszámok, hanem a legújabbak is folyamatosan felkerülnek.
...
Rovat-struktúránk a print laphoz idomul, elsősorban az Irodalmi Tükör és benne a vers-próza-dráma-kritika alrovatok cikkei teszik ki az anyag jelentős részét. A print számban megjelent írások egy része itt is megjelenik, mind a szerzők, mind az olvasók részéről elvárás már, hogy az online térben is elérhető legyen a mű. A megjelenéseket ráadásul minden esetben facebook-megjelenés és néhány hónapja már egy ehhez kapcsolódó, instagramos hír is kíséri. 

A Pannon Tükör Online önálló lapként új folyamokat is működtet. Ilyen a Medvészet, melyben András László, Szolcsányi Ákos, Balogh Ádám és Mátyus Melinda jegyzetei jelennek meg heti váltásban. Szintén csak itt érhető el a „Lábjegyzetek” rovat, mely „futball és kultúra” alcímmel labdarúgáshoz kapcsolódó irodalmi műveket közöl: verset, novellát, tárcákat és kritikákat. Lapunk talán legkülönlegesebb közlésfolyama a „Titkos filosz”- sorozat volt, mely több mint egy éven át jelent meg. ...

Új sorozatunk a Pannon Kamera, ahol a lap youtube-csatornáján jelentetjük meg a lapban megjelent szövegeket az íróik felolvasásában. Úgy véljük, ezzel is közelebb hozzuk szerzőinket az olvasókhoz, úgy, hogy a járvány következtében otthonmaradóknak nem csak olvasnivalót, de nézni- és hallgatnivalót is kínálhatunk.

A megjelenések általában hetente négy napon (szerda, péntek, szombat, vasárnap) történnek, de ünnepnapokon, vagy hírek esetében az események időpontjához közel is frissül a lap." (FORRÁS, ahol a teljes cikk elolvasható)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://deak.blog.hu/api/trackback/id/tr7215637864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása